Nazmi Metin yazdı: Saray başkan adayını belirleyemedi

Nazmi Metin yazdı: Saray başkan adayını belirleyemedi
Yayınlama: 10.01.2024
A+
A-

Değişim olsun dediler oldu. Peki, bu değişim ne kadar işe yaradı. CHP Genel Başkanının değişmesi CHP’ye sadece yüzde iki oranında yansıdı. Çünkü bedenlerin değişmesi bir işe yaramadı, beyinlerinde değişmesi gerekir. CHP’de istenilen oranda değişim olmadığı için “aynı hamam aynı tas” devam ediyor. Trakya’da bulunan dört il buraya Çanakkale’yi de katıyorum. Lütfen buralara gittiğinizde CHP’nin il -ilçe ve belde teşkilatlarına uğrayınız. Öğrenmek istediğiniz konular hakkında bilgi edinmeye çalışınız. Teşkilatların nasıl çalıştıklarını yerinde görünüz. Buralarda görev yapan kişilerle istişarelerde bulunarak CHP hakkında görüşler almanızı tavsiye ederim.

CHP, Kırklareli ve birçok ilçesinde belediye başkanlarını belirlemek için sandık getirdi ve geçen hafta belediye başkanları belirlendi. Kırklareli merkezde ipi göğüsleyen yine Mehmet Siyam Kesimoğlu oldu iyi de oldu. Geçtiğimiz dönem aday göstermediler, bağımsız girdi kazandı sonra tekrar CHP’ye katılarak görevine devam etti. Ben beş yıldır bu soruyu soruyorum; Kesimoğlu aday gösterilmediği halde bağımsız olarak kazandığı seçimi neden CHP’ye döndü? Bu yılda aday gösterilmek istenmediğini düşünüyorum, tekrar bağımsız çıkıp kazanacağından korktukları için bu kez sandıkla götürmek istediler ama birilerinin hevesi kursağında kaldı. Kesimoğlu bir kez daha CHP’yi perçinledi.

Konumuz tabi ki Tekirdağ ve onun eşi benzeri bulunmaz ilçesi Saray. Herkes merak ediyor, Saray’da neler oluyor? Aslında Saray’da hiçbir şey olmuyor. Çünkü Saray’da yapılan siyaset kulis siyaseti, herkes birbirine soruyor; Saray’da belediye başkan adayı kim olur? Mesela ben olurum, Konyalı Emin olur, Çay ocağı işletmecisi Kazım Malkoç, Kitapçı Cemal olur. Bunlara daha birçok örnek vermek mümkün. Saray’da hiçbir zaman belediye başkan aday adaylığı insanları bu kadar baymadı. Artık kokmaya, ekşimiz yoğurda döndü. Ekşimiş yoğurttan ayran olmaz. Hatırlatayım dedim.

Saray halkı, belediye başkanını sabırsızlıkla bekliyordu, bu süre uzayınca artık kimse merak etmiyor. Başkan adayı kim olursa olsun bana ne diyenlerin oranı bağımsız çıkacak belediye başkan adayına seçim kazandıracak orana ulaştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayını yine hiç kimsenin düşündüğü yok. Eskiden olduğu gibi zaten Saray’a bir faydasının olmayacağını düşünenler çok fazla. Saray ve Tekirdağ’ın başkan aday adayının bu zaman kadar açıklanmamasının her halde geçerli bir nedeni vardır. Açıklandığı zaman hep birlikte göreceğiz. Tekirdağ’ın, Çerkezköy’ün ve Kapaklı’nın kaybedilmesinden hiç kimse bahsetmiyor. “Kasap düşmüş et derdine, koyun düşmüş can derdine” misali siyaset laga lugayla devam ediyor. Saray ilçesi nasıl olsa garanti kim aday olursa olsun kazanır yine 18 bin oy cepte diye düşünmek hayalleri zorlamak gibi bir şey. Öyle koşturmadan, yorulmadan, emek vermeden seçim kazanmak yok. Ya da geçmişte olduğu gibi hem büyükşehir’e hem Saray’a 18 bin oy getirecek başkan adayı olacak mı? Saray dersini aldı, bu kez ders verecek.

 

Saray Haber