Özel Lise’den Koçak Farma’ya ziyaret

Özel Lise’den Koçak Farma’ya ziyaret
Yayınlama: 16.01.2018
A+
A-


Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi, geçtiğimiz yıl uygulamalı eğitim kapsamında başlattıkları  ”Fabrika Gezileri” projesi kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Jotun Boya ve YKK Metal ve Plastik Ürünleri fabrikalarına gerçekleştirilen ziyaretlere bu yıl bir yenisini ekledi. 14 Ocak Pazar günü saat 09.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ve ülkemizin önemli ilaç üreticilerinden olan ve birçok ödüle layık görülmüş olan önemli fabrikalarından” Koçak Farma”  fabrikasına gerçekleştirilen ziyaret ile ÖSAL öğrenci ve öğretmenleri ilaç sanayi ile ilgili bilgi edindiler ve gözlemlerde bulundular.

ÖZEL LİSE FABRİKA GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR
Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi geçen yıl uygulamalı eğitim kapsamında başlattığı fabrika gezilerine bir yenisini ekleyerek Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Koçak Farma fabrikasını ziyaret etti. Öğrencilerin kimya dersinin üretimdeki yerini gözlemlemek ve incelemek; öğrencilerin bu dersle ilgili mesleki çalışma alanlarını yerinde görmelerini sağlamak amacıyla, okulun Bilim ve Teknoloji Kulübü Rehber Öğretmeni Gülcan Metin tarafından hazırlanan proje kapsamında Koçak Farma yetkilileriyle iletişime geçildi.  Hazırlık döneminin ardından Okul Müdürü Salim Tamgaç, Bilim ve Teknoloji Kulübü Rehber Öğretmeni Gülcan Metin ve öğrencilerden oluşan bir ekip ile fabrika ziyaretlerini gerçekleştirdiler.
İLAÇ ÜRETİM KISIMLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Kahvaltı ikramı ile başlayan ziyarette, kahvaltının ardından Koçak Farma yetkililerinden Cem Koçak tarafından fabrikanın misyonu-vizyonu, tarihçesi ve bugünü hakkında detaylı bilgilerin sunulduğu bir konferans gerçekleştirildi. Gerçekleşen sunumu merak ve heyecanla dinleyen öğrenciler önemli gördükleri kısımları not aldılar. Sunumun gerçekleşmesinin ardından fabrika koşullarına uygun biçimde giyinen ekip, fabrikada üretimi yapılan ilaçların üretim kısımlarını gezerek gözlemlerde bulundu,  üretim sistem ve koşulları hakkında bilgiler edindiler.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Bu özel deneyimi yaşayan öğrenciler tecrübelerini okulda geniş bir pano çalışması ile öğrenci arkadaşlarına sunuyor, bu sayede her öğrencinin gerçekleşen projeden yararlanmasını ve bilgi edinmesini sağlıyorlar. Gerçekleşen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan ÖSAL okul yönetimi projenin gerçekleşmesinde aracı olan Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü yetkililerine, Koçak Farma fabrikası yetkililerine ve projede emeği bulunan herkese teşekkürlerini ilettiler.

 

 

Saray Haber