Perde beton temeli atılıyor

Perde beton temeli atılıyor
Yayınlama: 02.08.2016
A+
A-

Galata Deresi ıslah çalışmalarında perde temel beton çalışmaları başlatıldı. 2017 sonbaharında Galata Deresi ıslah çalışmalarının tamamlanması beklenirken dere üzerindeki köprülerin yıkılıp yeniden yapılması için ise Devlet Su İşlerinin projelerini tamamlaması bekleniyor.

Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

PERDE BETON TEMELİ ATILIYOR (2)2017 YILI SONUNDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR
Özellikle kış aylarında yağışların etkili olmasıyla birlikte su taşkınlarına sebep olan Galata Deresi’nin ıslah çalışmaları sürüyor. BİKOM şirketinin 25 Milyon TL’lik ihale bedeliyle üstlendiği çalışmalar doğrultusunda su yatağını genişletme, menfez ve köprü yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Saray ilçe merkezine yakın noktada bulunan Galata Deresi alanlarındaki çalışmaların 2017 yılının sonbahar ayında tamamlanması bekleniyor.
PERDE TEMEL BETON ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İlçe Merkezine Çerkezköy yolu girişinde bulunan köprüde gerçekleşen dere ıslahı çalışmalarında perde temel beton direkleri dikilmeye başlandı. Çalışmalar kapsamında 3 metre 25 santim uzunluğunda dere yatağı kenarlarına istinat duvarı inşa edilmiş olacak ve böylelikle dere yatağı toprak kayması ile daralması engellenmiş olacak.
KÖPRÜLER YENİLENECEK
Galat Deresi ıslah çalışmalarının ilgilendirdiği bir diğer önemli konu ise su yatağı üzerinde bulunan köprüler. Edinilen bilgiye göre hastaneye giden yol üzerinde bulunan Galata Deresi üzerinde köprü yıkılarak yenisi inşa edilecek. Fakat Galata Deresi üzerindeki köprülerin yenilenmesi ve genişletilmesi için Devlet Su İşlerinden projelendirilme bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber