Saray’ın tarihi sokağa atıldı!

Saray Belediye Başkanlığı tarafından Bülent Ecevit Parkı’nı yenileme çalışmaları kapsamında belediye binası önünden kaldırılan tarihi eserler sokağa atıldı

Saray’ın tarihi sokağa atıldı!
Yayınlama: 18.04.2024
Düzenleme: 18.04.2024 13:44
A+
A-

Saray Belediye Binası önünde 20 yılı aşkın bir zamandır sergilenen tarihi eserlerin yola atılması tepki çekti.

2002-2009 Saray Belediye Başkanı Dr. Mahmut Halilcikoğlu döneminde, araştırmacı tarihçi yazar Selman Akı öncülüğünde yapılan çalışma ile vaftiz havuzu, lahitler, konglomera taşı, Roma ve Bizans döneminde kalma sütun ve sütun başları gibi tarihi eserler bir araya getirilmişti. Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınan tarihi eserler, Saray’ın tarihini yansıttığı için Saray Belediye Binası önünde sergilenmeye başlamıştı. 20 yılı aşkın bir zamandır Saray’ın tarihine ışık tutan tarihi eserler, Bülent Ecevit Parkı’nı yenileme çalışmaları kapsamında belediye binası önünden kaldırıldı. İlk olarak belediye binası arkasına alınan tarihi eserlere son olarak Pazarcık Caddesinde bulunan Stadyum Caddesi layık görüldü. Gelişi güzel bir şekilde sokağa atıldığı anlaşılan tarihi eserlerden birçoğu zarar gördü. Saray’ın tarihini yansıtan tarihi eserlerin sokağa atılmasına tepki gösteren vatandaşlar Saray Belediyesini göreve davet ettiler.

Araştırmacı tarihçi yazar Selman Akı, tarihi değeri olan eserlerin sokağa atılmasına tepki gösterdi. Saray’ın tarihine bu şekilde sahip çıkılamayacağını söyleyen Akı, “Kimilerinin sadece taş olarak gördüğü o eserlerin hepsi büyük bir emek ve özveri ile bir araya getirilmiş, Saray’ın tarihine ışık tutan tarihi eserlerdir. Oradaki eserlerin her birisi Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınmış ve sergilenmek üzere Saray Belediyesine verilmiştir. Bir tarihçi ve bir Saraylı olarak tarihi eserlerin sokağa atılması beni oldukça üzdü. Eğer Saray Belediyesi ilçemizin tarihi yansıtan bu tarihi eserlere sahip çıkmayacaksa Tekirdağ Müze Müdürlüğü acilen üzerine düşen görevi yapmalıdır” dedi.


Saray Haber