Saraylılar dikkat! Uygulama başladı, ceza yiyebilirsiniz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu’nun aldığı karar sonrasında Saray’da bazı cadde ve sokaklarda trafik akışı tek yön olarak değiştirildi. İlçe Merkezinde 4 cadde ve 1 sokakta hayata geçiren tek yön uygulamasına riayet etmeyen sürücülere kesilecek ceza ise 6439 TL

Saraylılar dikkat! Uygulama başladı, ceza yiyebilirsiniz
Yayınlama: 17.04.2024
A+
A-

Saray Belediyesi ilçe merkezinde yaşanan trafik sorununu çözmek için önemli bir adım attı.

AMAÇ TRAFİĞİ RAHATLATMAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu’nun Şubat ayında aldığı kararları hayata geçiren Saray Belediyesi, 4 cadde ve 1 sokakta tek yön tabelalarını dikti. İlçe Merkezinde trafik akışını rahatlatmak amacıyla alınan karar doğrultusunda Ayaspaşa Mahallesinde bulunan Yeğen Caddesi, Nazırlar Caddesi, Taksim Caddesi, Cami Caddesi ile Hamam Sokak (Vize Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi arasında kalan yol) tek yön oldu. Cadde ve sokak giriş çıkışlarına trafik yönlendirme işaret ve levha yönlendirmelerini yerleştiren Saray Belediyesi, önümüzdeki günlerde de tek yön olan cadde ve sokaklara kapanları monte edecek.

TERS YÖN TRAFİK CEZASI NE KADAR?

Türkiye’de en çok rastlanılan trafik kuralı ihlallerinin başında ters yöne girmek bulunmaktadır. Trafikte ters yöne girmek ciddi trafik kazalarına neden olabilmektedir. Bu nedenle ters yöne girmenin bazı caydırıcı cezaları bulunmaktadır. 2024 yılı için ters yön trafik cezası ücretleri 2022 yılına göre daha arttırılmıştır. Ters yön trafik cezası 2024 yılı için 6439 TL olarak belirlenmiştir. Hem ceza almamak hem de trafiğin akışını bozmamak için ters yöne girmemeye özen gösterilmesi gerekmektedir.

 

Saray Haber