1 Kasım Kurtuluş Meydanı göz kamaştırıyor

1 Kasım Kurtuluş Meydanı göz kamaştırıyor
Yayınlama: 07.11.2016
A+
A-

Büyükyoncalı Mahallesi Belediye Başkan Yardımcısı Önder Çelik’in yürüttüğü çalışmalar kapsamında önemli bir sosyal alan kazandı. Büyükyoncalı Belediye Binası yanında eskiden Pazar yeri olarak kullanılan alana yapılan son çalışmalardan sonra 1 Kasım Kurtuluş Meydanı adı verildi. 6 bin 500 metrekarelik alana yayılan 1 Kasım Kurtuluş Meydanı, Atatürk heykeli, rölyef çalışması ve ışıklandırması ile göz kamaştırıyor.
1-kasim-kurtulus-meydani-goz-kamastiriyorSaray Belediyesi’nin çalışmaları sonucu Büyükyoncalı Mahallesi önemli bir yaşam alanına, 1 Kasım Kurtuluş Meydanı’na kavuştu.
RÖLYEF ÇALIŞMASI VE IŞIKLANDIRMA MEYDANA AYRI BİR RENK KATTI
Saray Belediye Başkan yardımcısı Önder Çelik öncülüğünde Büyükyoncalı Belediye Binası yanında eskiden Pazar yeri olarak kullanılan alanda başlatılan çalışmalarda son aşmaya gelindi. İlk olarak kilitli parke taşı kullanılarak düzenlenen 6 bin 500 metrekarelik alan, toz ve çamurdan kurtarılmış oldu. Mahalle’de bulunan Atatürk heykeli de alana taşınırken, gerçekleştirilen rölyef çalışması ve ışıklandırma meydana ayrı bir renk kattı.
“BU ALANI SOSYAL YAŞAM ALANI YAPACAĞIZ”
Büyükyoncalı Mahallesi’ne 1 Kasım Kurtuluş Meydanı’nın kazandırılmasına büyük emeği olan Belediye Başkan Yardımcısı Önder Çelik, çalışmaların %70’nin tamamlandığını belirterek, “Belediye Başkanımız Nazmi Çoban’dan aldığımız yetkiyle 1 Kasım Kurtuluş Meydanı’nda başlatılan çalışmaların sonuna gelmiş bulunuyoruz. Meydanımız Atatürk heykeliyle, rölyef çalışmasıyla ve ışıklandırmasıyla göz kamaştırıyor. Önümüzdeki günlerde ışıklandırma çalışmalarına devam edeceğiz. Bunun yanında dere boyunu çimlendirerek bir yürüyüş alanı yapacağız. Hedefimiz 1 Kasım Kurtuluş Meydanı’nı Büyükyoncalı’nın sosyal yaşam alanı yapmak. Bu nedenle alanımıza 12 adet ahşaptan satış alanları, yani dükkanlar yapacağız. Bu dükkanları Büyükyoncalı’da yaşayan kadınlara cüzi ücretlerle kiraya vereceğiz. Büyükyoncalılı kadınlar bu dükkanlarda el emeği göz nuru ürünlerini satarak hem aile ekonomisine katkı sağlayacaklar hem de sosyal hayatın içinde daha aktif şekilde yer alacaklar” dedi.
1-kasim-kurtulus-meydani-goz-kamastiriyor3ÇELİK, TEŞEKKÜR ETTİ
Büyükyoncalı’da çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini de söyleyen Önder Çelik, “Bu çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Saray Belediye Başkanımız Nazmi Çoban’dan aldığımız güçle, destekle hayata geçiriyoruz. Büyükyoncalı’da yaşayan vatandaşlarımız adına Başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Saray Haber