Başkan Çoban’dan ‘maaş ödemesi’ açıklaması

Başkan Çoban’dan ‘maaş ödemesi’ açıklaması
Yayınlama: 16.08.2018
A+
A-

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Belediyesi’nde maaşların ödenmediğine dair yapılan spekülatif haberler hakkında açıklama yaptı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan tasarruf tedbirlerinin Belediyeleri sıkıntıya düşürdüğünü söyleyen Başkan Çoban, “Tasarruf tedbirleri kapsamında Belediyemize aktarılan kaynakta yüzde 30 azalma oldu. Bu nedenle sadece bu ay için ödemelerde sıkıntı yaşıyoruz. Memurlarımızın, sözleşmeli personelimizin ve işçilerimizin maaşlarının tamamını, taşeronda ki çalışanlarımızın da maaşlarının yarıdan fazlasını ödemiş bulunuyoruz. Kalan ödemeleri de kısa sürede yapmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz” dedi.

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ‘maaş ödemeleri’ hakkında açıklamada bulundu.
SIKINTININ TEMELİNDE YÜZDE 30 KESİNTİ VAR
Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntının doğal olarak Saray Belediyesi’ni de etkilediğini söyleyen Başkan Çoban, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan tasarruf tedbirleri kapsamında belediyelere aktarılan kaynakta yüzde 30 azalma oldu. Bunun yanında piyasalardaki durgunlukla birlikte, borç yapılandırması ve imar barışı gibi düzenlemeler tahsilatlarımızı önemli miktarda düşürdü. Bu nedenlerden dolayı bu ay için personel ödemelerinde sıkıntı yaşıyoruz. Bugün itibarıyla memurlarımızın, sözleşmeli personelimizin ve işçilerimizin maaşlarının tamamını, taşerondaki çalışanlarımızın da maaşlarının yarıdan fazlasını ödemiş bulunuyoruz. Kalan ödemeleri de kısa sürede yapmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz” dedi.
TASARRUF TEDBİRLERİNİ UYGULAMAYA BAŞLIYORUZ
Sıkıntılı süreci aşmak için tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladıklarını söyleyen Başkan Çoban, “Saray Belediyesi, başkanından çaycısına kadar personeliyle bir bütündür. Yaşanan bu ufak sıkıntıları biz el birliğiyle aşmasını biliriz. Personelimiz önceliğin kendilerinde olduğunu bilsin. Bazı çalışmalarımızda, faaliyetlerimizde ve etkinliklerimizde kısıtlamaya gideceğiz. Ama çalışanlarımızın maaşlarını mutlaka ödeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Saray Haber