Parti devletine hayır!

Parti devletine hayır!
Yayınlama: 06.04.2017
A+
A-


16 Nisan Referandumuna sayılı günler kala Saray ilçe merkezinde Çerkezköy Caddesi Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Binası önünde yaşanan trafik polisi uygulaması çok konuşulacağa benziyor. Dün saat 14.00 sularından itibaren AKP Saray İlçe Binası önü yaklaşık 70 metrelik alan trafik polisi tarafından şerit çekilerek araç parkına kapatıldı. Sebebi ise AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in gelecek olması. CHP Milletvekillerinin ilçeye gelişinde uygulanmayan durum çifte standart mı? sorusunu akıllara getirirken araç parkına kapatılan alana lüks arabalarıyla giriş yapan ilk kişiler ise AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve beraberindeki partililer oldu. İktidar partisinin ilçedeki bu uygulaması ‘Cumhurbaşkanının partili olmasının’ önünü açacak referandum öncesinde ‘Parti devleti mi kurulmak isteniyor?’ sorusunu akıllara getirdi.

REFERANDUMA SAYILI GÜNLER KALDI
Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan referandum ile Anayasa oylaması gerçekleştirilecek. Referanduma 10 gün kala ‘evet’ ve ‘hayır’ cephesi Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Saray ilçe merkezinde de soluksuz çalışıyor. Kimi zaman bir milletvekili kimi zaman ise ilçe parti yöneticilerinin kendi çabaları ile akşam saatlerine kadar süren propaganda çalışmaları gerçekleştiriliyor.
PARTİLİ CUMHURBAŞKANI, AYRIMCILIK VE BÖLÜNME
16 Nisan’da gerçekleşecek olan Referandumda Anayasa değişikliğini öngören maddeler arsında en dikkat çeken nokta Cumhurbaşkanının siyasi parti genel başkanı olmasının önü açılacak. Bu noktada devletin en üst yapısının tek kişiye bağlanması ve bu kişinin de partili olmasıyla birlikte Anayasanın tarafsızlık ilkesinin ihlal edilip edilmeyeceği tartışma konusu. Tek adamın yürütme erkinin başında bulunarak parti çıkarları doğrultusunda hareket etmesiyle ‘Parti Devleti’ anlayışının yüz göstermesinden çekiniliyor.
‘PARTİ DEVLETİ’ BENZERİNDE UYGULAMA YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
Adalet ve Kalkınma Partisi Saray İlçe Teşkilatı dün ‘evet’ propagandası çalışmalarını AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in katılımıyla sürdürdü. Fakat AKP Milletvekilinin Saray’a gelmeden önce AKP Saray İlçe Binası önünde trafik polislerinin şerit çekmesi dikkat çekti. Çerkezköy Caddesinde yaklaşık 70 metrelik alan şerit ile araç otoparkına kapatılırken kapatılan alana ilk olarak lüks arabasını park eden kişiler AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve partililer oldu. Vatandaşlara araç parkı için trafik polisi tarafından kapatılan alan AKP’liler tarafından kullanılması ‘Parti Devleti’ uygulamasını akıllara getirdi.
ÇİFTE STANDART UYGULAMA MI?
Saray ilçe merkezine daha önce CHP Tekirdağ Milletvekilleri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak defalarca gelmesine rağmen ne parti binası önünde ne de belediye binalarına yakın noktalarda trafik polislerinin bu uygulamasına rastlanmamıştı. Dün AKP Saray İlçe Teşkilatı önünde trafik polislerinin araç parkına AKP’lilere özel alan kapatması ‘Parti devleti’ uygulamasını çağrıştırırken uygulamanın çifte standart olduğu ise tartışmaları beraberinde getirdi.
VATANDAŞ TEPKİLİ
İstanbul Caddesi ve Çerkezköy Caddesinde yapılan hatalı araç parkları sebebiyle işçi ve öğrenci servislerinin yoğunluk kazandığı saatlerde trafik sıkışıklığı baş gösteriyor. Özellikle durak önlerine ve kaldırım üzerine yapılan parklar bu duruma sebebiyet veriyor. Fakat trafik polislerinin bu hatalı park yapan araç sürücülerine ceza kesmemesi sonucunda trafik sıkışıklığının önüne geçilemiyor. Saraylı vatandaşlar AKP Milletvekili gelecek diye cadde üzerinde araç parkı nöbeti tutan trafik polisi uygulamasına tepki gösterdi. Trafik polislerinin trafik ışığı bulunmayan ilçede daha fazla denetim yaparak hatalı park ve trafik sıkışıklığının önüne geçmesini istedi.

HABER: Ramazan FİŞEK

Saray Haber