Ağaçları kepçeyle katlettiler

Ağaçları kepçeyle katlettiler
Yayınlama: 25.07.2017
A+
A-

TESKİ’nin Çarşı Caddesi’nde gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları sırasında iki ağaç kepçeyle yıkıldı. TESKİ taşeronu Fi Yapı saha sorumlusu bir ağacı altyapı borularına denk geldiği için, diğer ağacı ise Çetinler Arçelik Firması’nın sahibinin isteği üzerine kestiklerini ifade etti. Saray’ın merkezinde yıllardır duran ağaçların kesilmesine Saray Engelliler Derneği Başkanı Levent Yörük, Saray Doğayı Koruma Derneği Üyeleri ve vatandaşlar tepki gösterdi.

TESKİ dün Çarşı Caddesi’nde gerçekleştirdiği çalışmalar esnasında iki ağacı katletti.
ÇETİNLER İSTEDİ, TESKİ TAŞERONU KATLETTİ
TESKİ’nin taşeronluğunu yapan Fi Yapı’nın saha sorumlusu, bir ağacın altyapı borularına denk gelmesinden dolayı diğer ağacın ise Çetinler Arçelik Firması’nın sahibi İlker Çetin’in ısrarlı isteği üzerine kökünden kopartıldığını, bir ağacında dallarının kırıldığını ifade etti. Çetinler Arçelik’in önünde kesilen ağaç ve koparılan dallar, Çetinler Arçelik’e ait kamyonetle yüklenerek olay yerinden götürüldü.
VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ
Ağaçların kökünden kopartılmasına ve dalların kırılmasına Çarşı Caddesi’nde bulunan diğer esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi. Saray Engelliler Derneği Başkanı Levent Yörük, Saray Doğayı Koruma Derneği Üyeleri ve vatandaşların tepkisi üzerine Çetinler Arçelik Firması’nın önündeki diğer ağaçların katledilmesinin önüne geçilmiş oldu.
SARAY BELEDİYESİ TUTUNAK TUTTU
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan caddedeki ağaçların kesilmesine Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’da tepki gösterdi. Başkan Çoban Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden, ağaçların kesilmesiyle ilgili tutanakların biran önce hazırlanmasını ve TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesini istedi.

AĞAÇLARIN KESİLMESİNE KİM İZİN VERDİ?
İki ağacın kökünden koparılmasının, bir ağaca da zarar verilmesinin ardından TESKİ’nin taşeronluğunu yapan bir firmanın Saray’ın merkezinde bulunan ağaçları kesmek için yetkiyi kimden aldığı belirsizliğini koruyor.

http://https://www.youtube.com/watch?v=blfPqZh5ITs&feature=youtu.be

Saray Haber