Ali Naki fırtınası Kuşadası’nda esti: Merhaba Türkiye Şampiyonası!

Saray Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi Erkek Kros Takımı, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen okullar arası Kros Bölge Müsabakalarında 3’üncü olarak hem Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı hem de adını Türkiye’nin en iyi 20 okulu arasına yazdırmayı başardı

Ali Naki fırtınası Kuşadası’nda esti: Merhaba Türkiye Şampiyonası!
Yayınlama: 08.01.2024
A+
A-

Spordaki başarıları ile Saray’ın adını tüm Türkiye’ye duyuran Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi başarılarına bir yenisi daha ekledi.
ANEAL, SPOR LİSELERİNİ GERİDE BIRAKTI
Demirkan İbidan, Furkan Çağırtekin, Yasir Güler, Emrullah Sabit, Bertuğ Bakır ve Emre Yanar’dan oluşan ANEAL Erkek Kros Takımı, Tekirdağ İl 1’incisi unvanı ile Kuşadası’nda düzenlenen Kros Bölge müsabakalarına katıldı. Marmara ve Ege Bölgesinden müsabakalara katılan 17 takım arasından 3’üncü olan Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi, adını Türkiye’nin en iyi 20 okulu arasına yazdırdı. ANEAL Kız Kros Takımı ise Bölge 5’incisi olarak Türkiye Şampiyonasını kıl payı farkla kaçırdı. Daha önce hem erkeklerde ve hem de kızlarda iki defa Türkiye Finali koşan ANEAL, aynı gururu Saray’a 3’üncü defa yaşatmış oldu.
GÜNTAŞ: BAŞARININ SIRRI EKİP ÇALIŞMASI
Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi’nin sportif alandan elde ettiği başarıda büyük payı olan Beden Eğitimi Öğretmeni Oktay Güntaş, tarihi başarı sonrası şunları ifade etti:
“Öncelikle Bölge 3.’sü olarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Erkek Kros Takımımız ile Bölge 5.’si olarak Türkiye Şampiyonasını kıl payı farkla kaçıran Kız Kros Takımımızı yürekten kutluyorum. Erkek Kros Takımımızın elde ettiği bu tarihi başarı ile adımızı Türkiye’nin en başarılı 20 okulu arasına yazdırdık. Spor Liselerini bile geride bırakarak elde ettiğimiz bu başarı bizim için çok değerli ve anlamlı. Şimdi önümüzde 11 Şubat’ta Isparta’da düzenlenecek Türkiye Finali var. En iyi şekilde o finale hazırlanacağız ve yine ilçemizi gururlandırmak için mücadele edeceğiz. ANEAL ailesi olarak yakaladığımız kulüp havasının meyvelerini topluyoruz. Başarının ekip işi olduğunu okul idaremiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz ve beraber çalıştığımız beden eğitimi öğretmen arkadaşlarımızla birlikte ortaya koyuyoruz. Herkesin bu başarıda büyük emeği var. Saray’ın adını her alanda başarı ile duyuran öğrencilerimi yürekten kutluyorum. İnanıyorum ki bu başarıları çok daha iyi noktalara hep birlikte taşıyacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim’ sözünden aldığımız ilhamla Saray’a daha nice başarılar yaşatmak istiyoruz. Hayal iken gerçeğe dönüşen bu başarı Cumhuriyetimizin yeni 100 yılına çok yakıştı.”
TEŞEKKÜR ETTİ
Oktay Güntaş sözlerine, “Yıllardır yarışmalara giderken araç ve sportif malzeme konusunda desteği esirgemeyen Saray Belediyesine, okulumuz ve sporcularımız adına teşekkür ederiz.” diyerek son verdi.

Saray Haber