Istranca Köylüsü toprağına sahip çıkmaya devam ediyor

Istranca Köylüsü toprağına sahip çıkmaya devam ediyor
Yayınlama: 11.07.2017
A+
A-


Vize’ye bağlı Sergen Köyü’nde düzenlenmek istenen, ‘Traçim Demirköy yüksek gerilim elektrik iletim hattı yapımı projesi halkın katılım toplantısı’; Soğucak, Evrencik ve Sergen Köyleri muhtarları, köy halkı, DAYKO ve Saray Doğa Koruma Derneği üyelerinin yoğun ve ısrarlı tepkileri ile yaptırılmadı.

TOPLANTI BAŞLAMADAN BİTTİ
Pınarhisar Gazetesi’nden Gülcan Kutlu’nun haberine göre, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve şirket yetkilileri toplantının yapılması planlanan Sergen Merkez Köy Kahvehanesine geldi. Toplantı mahallinde halkın yoğun ve ısrarlı tepkileri üzerine toplantı yöneticisi, müteaddit defalar halkı bilgilendirmek için gelindiğini söyledi. Ancak, yöre halkı bilgilendirilmek istemediklerini belirttiler. Tepkilerin devam etmesi ve halkın ısrarla bilgilenmek istemediklerini ifade etmeleri üzerine, toplantı başlamadan bitti. Yetkililerce toplantının yapılmadığına dair tutanak tutuldu. Tutanağın tutulmasının ardından toplantı yapılmadan yetkililer ve şirket görevlileri Sergen Köyünden ayrıldılar.
TARIM ARAZİLERİMİZİN YOK EDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ
Sergen Muhtarı Yılmaz Bora tepkiler nedeniyle yapılamayan toplantı sonrası bir açıklama yaptı. Muhtar Yılmaz Bora, Sergen’de yapılmak istenen “154 kV Traçim-Demirköy Elektrik Enerjisi İletim Hattı” projesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Biz devletin yatırımlarına karşı değiliz, sadece topraklarımızın üzerinden geçen bu projeye geçim kaynağımız olan bu toprakları kaybetmemek adına itiraz ediyoruz.” dedi. Muhtar Yılmaz Bora; “Biz devletin yapacağı hizmetlere, yatırımlara karşı değiliz. Ancak bize devlet şurada üç-beş dekar arazimizi sulayalım diye trilyonluk yatırım yaptı. Şu andaki geçecek olan mevcut elektrik hattı tam bizim o arazimizin üzerine isabet ediyor. Biz de bu elektrik hattının Demirköy’e giden mevcut bir hat var, onun güçlendirilip oradan geçmesini talep ediyoruz. Bizim sulanabilir arazimizin içinden geçmesini istemiyoruz. Tekrarlamak istiyorum. Biz hizmete kesinlikle karşı değiliz. Yalnız alttan bir yerlerden geçmesi bizim için daha uygun olur. Tarım arazilerimizin yok edilmesini, elektrik hattıyla kapatılmasını istemiyoruz, daha uygun yerlerden geçmesini istiyoruz” dedi.
SARAY DOĞAYI KORUMA DERNEĞİ DESTEK VERDİ
Sergen Köyünde yapılmak istenen ÇED toplantısına Sergen Köylülerine destek amaçlı Soğucak Köyü Muhtarı Rami Beler, Evrencik Muhtarı Erdinç Atlı, Saray Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Karabulak ve dernek üyeleri, Doğal Yaşamı Koruma Vakfı Başkanı Nusret Türkkan ve DAYKO üyeleri, çevre köyden gelen vatandaşlar ve Sergenliler hazır bulundular.

 

Saray Haber