Küçükyoncalı’ya iç göç ve uyum özel ödülü

Küçükyoncalı’ya iç göç ve uyum özel ödülü
Yayınlama: 20.02.2019
A+
A-

 

Trakya Kent Belediyeler Birliği’nin düzenlemiş olduğu Günebakan Yerel Yönetim Hizmet Ödülleri Proje Yarışması’nda Saray Belediyesi, ‘Küçükyoncalı Yöresel Dokuma Atölyesi Yerel Kalkınma ve işbirliği projesi’ ile İç Göç ve Uyum Özel Ödülü’ne layık görüldü.

KÜÇÜKYONCALI YÖRESEL DOKUMA ATÖLYESİ PROJESİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
Trakya Kent Belediyeler Birliği’nin düzenlemiş olduğu Günebakan Yerel Yönetim Hizmet Ödülleri Proje Yarışması’nda Saray Belediyesi, Küçükyoncalı Yöresel Dokuma Atölyesi Yerel Kalkınma ve işbirliği projesi ile İç Göç ve Uyum Özel Ödülü’ne layık görüldü. Günebakan Yerel Yönetim Hizmet Ödülleri Proje Yarışması’nda ödül almaya hak kazananlara ödülleri 20 Şubat Çarşamba günü Tekirdağ DES Otel’de düzenlenecek törenle verilecek.
UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ EL SANATLARINI SİZ SAHİPLENDİNİZ
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Küçükyoncalı Mahalle Kültür Evi Yöresel Dokuma Atölyesini ziyaretti. Küçükyoncalı ’da emekçi kadınlarla bir araya gelen Başkan Çoban şöyle konuştu:
“ Geçmişte unutulmaya yüz tutmuş olan ninelerimizin, dedelerimizin, annelerimizin babalarımızın geçmişteki el sanatlarını, el becerilerini bugün siz sahiplendiniz. Siz de sizden sonraki kuşaklara aktaracaksınız. Bu çabalarınız aile bütçesine ve ekonomisine de katkı sunacaktır. Trakya’nın her tarafından termal için gelenler bu bölgenin geçmişteki el ürünleri kilimleri görmek ister, almak ister. Kadınların yönettiği bir dünya olsaydı ne bu kadar acı, ne bu kadar gözyaşı olurdu bu dünyada. Adalet de olurdu hukukta olurdu eşitlik de olurdu. Ama kadınlarımızın daha çok görevlerde yer almasını dilerim. Ülkemizde, dünyada yaşamın her alanında. Çünkü size çok ihtiyaç var. Kurtuluş Savaşı’nın bile arkasındaki mimarlar kadınlardır.”
BAŞKAN ÇOBAN’A TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİLER
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a sunduğu katkı ve desteklerden dolayı teşekkür eden Küçükyoncalı Yöresel Dokuma Atölyesindeki emekçi kadınlar Başkan Çoban’a el işi dokuma Türk Bayrağı hediye etti.

Saray Haber