Kural Yangın Türkiye’nin en büyük holding ve şirketlerine hizmet veriyor

Kural Yangın Türkiye’nin en büyük holding ve şirketlerine hizmet veriyor
Yayınlama: 26.01.2018
A+
A-


Kural Yangın Endüstriyel Tesisat Mühendisliği İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Türkiye’nin en büyük holding ve şirketlerine hizmet veriyor. Kural Yangın Kurucusu Cenk Kural, Saray’dan çıkıp Türkiye’nin en büyük şirketlerine hizmete veren, Trakya’nın parlayan yıldızı Kural Yangın Endüstriyel Tesisat Mühendisliği İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin kuruluş sürecini ve hizmetlerini Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası Dergisi’ne anlattı.

Kural Yangın Endüstriyel Tesisat Mühendisliği İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kurucusu Cenk Kural, Kural Yangın Grup ve hizmetlerini Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Birlik Dergisi’ne anlattı. İşte o röportaj:
“Kural Yangın Endüstriyel Tesisat Mühendisliği İthalat ihracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Baba mesleği olan, Torna tesviye, sıhhi, kalorifer ve mekanik tesisatçılığını, endüstriyel bir alana taşımak ve ülkemizin önde gelen sanayici ve kuruluşlarına hizmet vermek amacı ile 2008 yılında kuruldu. Merhum babamız, Kadri Kaya Kural, 1974 yıllarında, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin temellerinin atılması ile bölgemiz ile tanışır. O yıllarda, Haydarpaşa Sanat Okulu, torna tesviye bölümü mezunu olan merhum babamız, Bölgemizde faaliyet gösteren ve bölge ekonomisine lokomotif olmuş, AEG, Hema ve Yünsa gibi ülkemizin en büyük fabrikalarının kurulumlarında görev almış yine bu fabrikaların Teknik Sorumluluğunu yürüttükten sonra emekli olarak, İstanbul Kartal Maltepe de başlayan yaşamını, bir Trakya kızı ile birleştirerek, Tekirdağ Saray’lı olmuş, teknik adam bayrağını, bizlere teslim ederek, 2006 yılında hayata veda etmiştir. Bu hikayeden referans alan, Kural yangın, güçlü temelinin üzerine inşasını, 2008 yılı itibari ile yükseltmeye başladı.

İlk olarak hedeflediğimiz, bölgemizde ciddi anlamda, eksikliğinin hissedildiği, sanayicimizin ve endüstriyel yapılarımızın, ‘’teknik ihtiyaçları konusunda’’ İSTANBUL FİRMALARINA OLAN BAĞIMLILIĞINI yok etmek, bölgemizde, onların nitelikli ihtiyaçlarını karşılaya bilecek, teknik donanımı yüksek, teknolojik makine ve ekipman parkuru güçlü ve kurumsal alt yapısı sağlam bir firma haline gelmekti. Bu noktada, çok çalışmamız, doğru işler yapmamız, % 101 müşterilerimizi memnun etmemiz gerekliliğine inanarak, yola çıktık. Karşımızda ülkemizin en büyük holding ve şirketleri ve onların, ülkemizin ve milletimizin ekonomisine can veren, çok ama çok kıymetli fabrikaları vardı, Kurucumuz ve Ulu önderimiz, Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN dediği ‘’Her Fabrika Bir Kaledir’’ sözünü çok önemsemiş, bunun bilincinde olarak bölgemizin kıymetli firmalarına, layık olmamız inancı ile hedeflerimizi belirleyerek, emin adımlarla gerçekleşmesini sağladık. İlk olarak, misyonumuzu belirledik. Ne istiyor neyi hedefliyorduk. Trakya’mız, sanayi anlamında, ülkemizin çarşısı idi ve sanayicimiz, ‘’bu çarşıda’ tüm ihtiyaçlarını karşılaya bilmeliydi. Düşündük ve sırası ile alt alta yazdık. Trakya Bölgesindeki Mekanik Tesisat, Yangın Algılama ve Söndürme Sistemleri ihtiyaçlarını nitelikli olarak karşılayacaktık. Faaliyet alanlarımızda İstanbul’a bağımlılığı yok edecektik. Kendi alanlarımız da, öncü projeler gerçekleştirecek, firmalarımızın menfaatlerini kendi menfaatlerimiz ile eş tutarak, bölgesel sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlayacak, yine faaliyet konularımızda nitelikli çalışanlar yetiştirerek, en önemlisi, gerçekleştirdiğimiz, projelerimizde, çevreye saygıyı ön planda tutacaktık. İşte bu hedeflerimiz, Kural Yangının ‘’misyonunu’’ oluşturdu. Güçlü bir vizyona da sahip olmalı idik. Faaliyet alanlarımızda, pazar lideri olacak, Dünya ile entegre olmuş, önce Trakya’mızda, sonrada ülkemizde akla gelen, ilk yangın firması olacak, faaliyet alanlarımızda, yönlendirilen değil, yönlendiren olacak, dönemsel hedeflerini, gerçekleştiren bir sistem olacak, faaliyet alanlarımızda, profesyoneller tarafından, tercih edilen güçlü bir şirket olarak, en önemlisi, kurumsal kimliğimizi, sürdürülebilir olarak konumlandıracaktık. Bu değerlerde, Kural Yangının ‘’vizyonunu’’ oluşturdu.

Kural yangın, 2018 yılında 10. Yaşını kutlayacak olmanın gurunu yaşıyor. 2017 yılımız, firmamızın kurumsal alt yapısını tamamladığı, ISO 2015, TSE, HYB ve diğer tüm belgelendirmelerinin tamamlandığı yıl oldu. Bölgemizde, Sprink sistemleri, Hidrant sistemleri, Yangın dolap sistemleri, Fm 200 Gazlı Elektrik Panoları Söndürme Sistemleri, Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri, Otomatik Mutfak Davlumbaz Söndürme Sistemleri, Yangın projesi, eğitim, yangın risk analiz raporlamaları ve danışmanlığı konularında hizmetlerimiz, yoğun bir şekilde devam ederken, yine firmamıza, ayrı bir gurur yaşatan, Tim 2016 ilk 1000 de yer alan firmalarımızdan, otuz firmamız Ç.O.S.B. de yer aldı. Bu firmalarımızdan on biri, Kural Yangının referansları arasında yer aldı. Ülkemizin en büyüklerine, hizmet veriyor olmanın, gururu ve bize kattığı özgüven, paha biçilmez oldu. 2018 yılına hızlı bir başlangıç yapıyoruz, referans anlamında, Trakya bölgesinde, İstanbul firmalarına olan bağımlılığı yok ettik, ancak firmamızın büyümesi, bölgemizdeki firmalarımıza referans anlamında, hitap ediyor olmasının yanında, uygun maliyet anlamında da, rakiplerimiz ile rekabet etme gücümüzü arttırmamız gerekliliğini ortaya çıkardı. Bu konuda 2018 yılı hedeflerimizin ilk sırasına, malzeme maliyetlerinde iyileştirme sorusunu ve çözümünü koyduk. Bu bağlamda, yönetim kurulumuz, yurt dışına açılmamız ve özellikle, yangın malzeme distribütörlüğü konularında, hareket etmemiz gerektiğini düşündü ve iki ayrı ülkeden iki ayrı firma ile görüşmelerimiz oldu. 2018 yılının ilk aylarında, yurt dışı firma ziyaretlerimiz ile anlaşmalarımızı gerçekleştirecek ve yolumuza, emin ve karalı adımlarla, büyüyerek devam edeceğiz. Kural yangın, Yangın Büyük Bir Düşmandır. Önleminizi Alınız ve Yangına Karşı ‘’Kural cı’’ olunuz. Tavsiyesinde bulunuyor. Son olarak, merhum babamızın, yakmış olduğu meşaleyi, başarı ile taşımamızda çok büyük emekleri olan, emekleme dönemimizde, elimizden tutarak, bize yürümeyi öğreten, kıymetli ağabeyim, emekli deniz kuvvetleri mensubu ve eski Ç.O.S.B. İtfaiye Müdürümüz, halen Kural Yangının danışmanlığını üslenerek, işlerimizi hatasız yapmamızı sağlayan, Sayın, Mustafa TİPİ bey efendiye. Şirketimizin manevi babası, ilk kurulduğumuz günden, bu güne, her an ve zaman yanımızda olan, işlerimizi hatasız yapan ve şirketimizin, şantiye şefi, Sayın, Ali KUZU bey efendiye. Çok çok kıymetli, Kural Yangın, cefakar ve emektar, teknik ekibine, Bu meşaleyi, benden sonraki kuşaklara aktarabilmemizi sağlayacak, Kurumsal alt yapımızı oluşturan ve kurumsal kimliğimizi, sürdürülebilir olarak konumlandıran, şirketimizin kıymetli, Kurumsal alt yapı danışmanı ve yaşam koçumuz, aynı zamanda, kitap ve şiir yazarı ağabeyim, Sayın Melih BOZCAN bey efendiye. Kural Yangın adına, En kalbi duygularımız ile şükran, minnet ve teşekkürlerimizi sunarım.”

Saray Haber