Optimed Doğum Okulu’na davet ediyor

Optimed Doğum Okulu’na davet ediyor
Yayınlama: 20.05.2017
A+
A-


Optimed Doğum Okulu “Doğuma Hazırlık” eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Mutlu Anne + Mutlu Baba + Mutlu Bebek = Mutlu Aile mottosu ile yeni anne ve baba olacak adayları bilinçlendirmeye devam ediyor.

BAŞVURULAR SOSYAL MEDYA SAYFALARINDAN YAPILACAK
12’nci sınıf için kayıt bırakmak isteyenlerin hastanenin sosyal medya sayfalarından adı ve soyadı ile birlikte GSM numarasını bırakan bir mesajla kayıt bırakmasının yeterli olduğu belirtildi.
SON DERSTE NEFES 5 ÇALIŞMASI YAPILDI
Optimed Doğum Okulu 11. Sınıfın son haftasında Klinik Psikolog ve Aile Danışmanı Aslı Çağla Döner anne ve babaların birlikte gerçekleştireceği “Nefes 5” çalışmasını yaptırdı. Aynı zamanda gurup içinde çeşitli iç sesleri dinleme ve doğum pozisyonlarını canlandırarak anlattı. Psk. Aslı Çağla Döner doğuma hazırlık eğitimine katılan anne adayları için iç seslerini dinlemelerini ve dile getirmelerini istedi, bunun için de aşağıda ki sorularla onları yönlendirdi.  Sen doğumda en çok istediği şeysin nesin sen? Sen doğumda hiç istemediği bir şeysin. Nesin sen? Sen en çok istediği ve en çok istemediği şeyi doktoruna söylemedeki engelisin. Nasıl bir engelsin? Az önceki engeli geçmiş hayatında biriyle yaşadın. Sen kimsin? Bebeksin. Kaç aylıksın sen? İsmin var mı? Memnun musun anne babadan?  Doğum sonrası hayatında ihtiyaçların olacak. O ihtiyaçlarını annen nasıl karşılaşın istersin? Nasıl bir anne olsun istersin? Tüm hayatın boyunca ihtiyaçlarını nasıl karşılasın? Muayene gittiğinizde nasıl hissedeceksiniz? En çok istediğin şey duy bakalım neymiş? En istemediği şey? Engeli? Anne… Yaşanmış bir şey var belli ki. Sezgisel olarak söylemek istediğin bir şey var mı? Nasıl bir anne istiyorsun?

 

 

Saray Haber