“Yanan geleceğimiz olur”

“Yanan geleceğimiz olur”
Yayınlama: 11.07.2017
A+
A-


Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşım ile anız yangınlarına karşı olduğunu gösterdi. Başkan Nazmi Çoban, “Doğadaki canlıların yaşam hakkı, temiz bir çevre, verimli ve sürdürülebilir tarım için anız yangınlarına dur diyelim.” sözleriyle birlikte anız yangınlarının zararlarını anlatan bir görsel paylaştı.

“TARIM İÇİN ANIZ YANGINLARINA DUR DİYELİM”
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, dün sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım gerçekleştirerek anız yangınlarının doğaya ne derecede zarar verdiğine dikkat çekti. Belediye Başkanı Nazmi Çoban paylaşımında “Doğadaki canlıların yaşam hakkı, temiz bir çevre, verimli ve sürdürülebilir tarım için anız yangınlarına dur diyelim.” ifadelerini kullandı.
“YANAN GELECEĞİMİZ OLUR”
Başkan Çoban’ın paylaştığı görselde ise ‘Yanan Geleceğimiz Olur’ başlığı ile “Geleceğimiz ve sağlıklı bir doğa için anızlarımızı yakmayalım. Anız yangınlarıyla 1- Toprağın en verimli kısmı verimsiz hale getirilmiş olunur. 2- Erozyon riski yükselir. 3- Toprağın su tutma gücü azalır. 4- Bir sonraki hasatta verim düşer. 5- Yoğun hava kirliliği yaşanır. 6- Doğadaki canlılar ölür.” ifadeleri yer aldı.

Saray Haber