Millete küfür edenler istedi, Bakanlık verdi: 180 dönüm orman katledilecek!

Millete küfür edenler istedi, Bakanlık verdi: 180 dönüm orman katledilecek!
Yayınlama: 21.09.2016
A+
A-


Ortakları arasında ‘Milletin A… koyacağız’ diyen Mehmet Cengiz’de bulunduğu İGA Havalimanı şirketinin, Safaalan Mahallesi’nde ‘ÇED gerekli değildir’ kararı alarak ormanlık alanda açmak istediği Patlatmalı Granit Taş Ocağı ve Eleme Tesisi Projesi’nde ağaç kesim kararı çıktı. 180 dönüm ormanlık alanda ağaç kesim işleminin 10-15 gün içerisinde başlaması bekleniyor. Ağaç kesimi için öncelik Safaalan Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara verilse de, mahalleli yaşam kaynağı olan ormanlarını kesmeye sıcak bakmıyor.
180-donum-orman-katledilecek
İGA Havalimanı şirketi tarafından Safaalan Mahallesi’nde ormanlık alana açılmak istenen Patlatmalı Granit Taş Ocağı ve Eleme Tesisi Projesi’nde orman katliamı başlamak üzere.
ORMANLARIMIZI KESMEK İSTEMİYORUZ!
Saray Orman İşletme Şefliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen kararı Safaalan Mahallesi’nde askıya çıkararak, 180 dönümlük ormanlık alanda kesim işleminin başlayacağını ve kesim yapmak isteyen vatandaşların isimlerini yazdırmaları gerektiğini duyurdu. Bugüne kadar Safaalan Mahallesi’nden orman kesimi için hiç kimsenin isim yazdırmadığını söyleyen Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen, “Bu süreç başladığında da ifade ettiğim gibi ormanlarımızın kesilmesine karşıyız. Mahalle sakinlerimizle bir araya gelerek, yaşam kaynağımız olan ormanlarımızı kesmemiz gerektiğini anlattım. Mahallelilerimizde kesim işine sıcak bakmıyor. Ama ormanlarımız illa kesilecekse, biz keselim diyen vatandaşlarımızda var. 180 dönüm ormanlık alanın kesilecek olması, patlatmayla taş çıkarılacak olması ve her gün yüzlerce kamyonun mahallemize girip çıkacak olması, mahallemizde büyük sorunları da beraberinde getirecektir. Göz göre göre ormanlarımızın, su kaynaklarımızın ve hatta mahallemizin tahribata uğrayacak olması bizler için üzüntü verici” dedi.
İŞİMİZ OLDUKÇA ZOR!
Saray Doğayı Koruma Derneği Başkanı Mustafa Kurtul Karabulutlar ise, taş ocağı projesine karşı hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, “Saray Doğayı Koruma Derneği olarak Saray Belediye Başkanlığı ile birlikte Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talepli dava açtık. Bu talebimiz reddedildi. Dernek olarak orman tahribatı başlamadan önce keşif çalışmasının yapılmasını istiyoruz. Hukuksal olarak önümüzde oldukça zorlu bir süreç var. Daha öncede dernek olarak yaptığımız açıklamada ifade ettiğimiz gibi; halkın ormanını, suyunu, toprağını koruması maalesef yalnızca hukuki bir süreç takibi ile mümkün olmuyor. Hukuki süreç bu mücadelelerinin sadece bir ayağını oluşturuyor. Zaferle sonuçlanan doğa direnişlerinin en önemli ayağını ise inatla, yılmadan, yorulmadan direnen, haksızlığa boyun eğmeyen, hakkını sonuna kadar arayan halkımız oluşturuyor. Bu nedenle Safaalan Mahallesi’nde taş ocağı girişimini geri püskürtmek, güçlü bir karşı duruş olmadığı sürece oldukça zor” dedi.
AYŞE DOĞAN GÖRÜŞLER ALINACAK DEMİŞTİ AMA..
Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan TBMM’de gündeme gelen taş ocağı hakkında açıklama yaparak, gerekli raporların ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı-Tekirdağ Şube Müdürlüğü ve Saray Belediyesi görüşü alınmadan taş ocağını çalışmaya başlamayacağını açıklamıştı. Bugüne kadar taş ocağı projesi için Saray Belediyesi’nden görüş alınmamış olması, Milletvekili Ayşe Doğan’ı da zor duruma sokmuş oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber