Yüceer, Tekirdağ’ın kültür varlıklarını sordu

Yüceer, Tekirdağ’ın kültür varlıklarını sordu
Yayınlama: 04.05.2016
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’daki taşınmaz kültür varlıklarının tahsisini Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, “Tekirdağ’da belirli sürelerle kamu hizmetlerinde kullanılmak için, Devlet dairelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına verilen taşınmaz kültür varlıkları var mıdır?” diye sordu.
CANDAN YÜCEER2863 SAYILI KANUNU HATIRLATTI
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’daki taşınmaz kültür varlıklarını Meclis gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer,  2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 14’üncü maddesi 1’inci fıkrasını hatırlattı.

İZNE TABİ OLDUĞUNU BİLDİRDİ

Yüceer, korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının intifa haklarının, belirli sürelerle kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere, devlet dairelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, kamu menfaatine yararlı milli derneklere bırakılması veya gerçek ve tüzelkişilere kiraya verilmesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının iznine tabi olduğunu bildirdi.

YÜCEER, BAKAN ÜNAL’IN YANITLAMASI İSTEMİYLE ŞU SORULARI YÖNELTTİ:

“-2002–2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle ilçe ilçe belirtilmek üzere Tekirdağ’da belirli sürelerle kamu hizmetlerinde kullanılmak için, Devlet dairelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına verilen taşınmaz kültür varlıkları var mıdır? -Bu taşınmaz kültür varlıkları hangi kamu kurum ve kuruluşlarına verilmişlerdir? Bu varlıklar hangileridir? Ne süreliğine verilmişlerdir?

“SÖZ KONUSU DERNEKLER HANGİLERİDİR?”

-Söz konusu yıllar itibariyle Tekirdağ’da taşınmaz kültür varlıklarından kamu yararına derneklere bırakılanlar var mıdır? Söz konusu dernekler hangileridir? Hangi taşınmaz kültür varlıkları anılan derneklere ne kadar süre ile verilmiştir? -2002–2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle gerçek ve tüzelkişilere kiraya verilen taşınmaz kültür varlıkları hangileridir?

“NE KADAR KİRAYLA VERİLDİ?”

-Hangi gerçek ve tüzel kişilere, ne kadar kira karşılığında, ne süre ile kiraya verilmiştir? Kiralayanlar söz konusu taşınmazları hangi amaçlarla kullanmaktadır? -2002–2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle Tekirdağ’da bulunan taşınmaz kültür varlıklarından özelliklerini kaybetmiş olması nedeniyle tescil kaydı kaldırılmış olanların sayısı kaçtır? Söz konusu taşınmaz kültür varlıkları hangi illerimizde bulunmaktadır? Bu taşınmaz kültür varlıkları nelerdir?

 

HABER: Ramazan FİŞEK

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber