Albayrak’tan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a tepki

Albayrak’tan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a tepki
Yayınlama: 13.11.2018
A+
A-


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk karşıtlığı ile tanınan Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesine yaptığı yazılı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ ZİYARETİ MISIROĞLU’NA VERİLEN AÇIK BİR DESTEKTİR”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk karşıtlığı ile tanınan Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesine yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Albayrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümü arifesinde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Atatürk karşıtlığı ile tanınan Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesi halkımızı derinden üzmüştür. Kadir Mısıroğlu, Rıza Nur’un Atatürk’e hakaretler ettiği ve iftiralar attığı “Hatıratım” adlı kitabını Türkiye’de yayınlayan, Kurtuluş Savaşı için, “Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı ne şeriat yıkılırdı” diyen ve yine “10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe herkes kenefe gitsin” ifadelerini kullanan bir zattır. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, ziyareti Kadir Mısıroğlu’na verilen açık bir destektir. Söz konusu ziyaretin 9 Kasım tarihinde gerçekleştiğinin açıklanmış olması, Kadir Mısıroğlu’nun Atatürk’e yönelik hakaret ve iftiralarına çanak tutulduğu gerçeğini değiştirmez.
“İSLAM DİNİN BİRLEŞTİRİCİ RUHU İLE BAĞDAŞMAYAN BİR TAVIR ORTAYA KOYMUŞTUR”
Unutulmamalıdır ki, Kur’an-ı Kerim’in ilk tefsirini yayınlatan, inanç hürriyetini getiren ve dinimize büyük hizmetleri olan Atatürk, Türkiye’de yaşayan tüm Müslümanlara dini konularda hizmet vermek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurmuştur ve Ali Erbaş, bu önemli kurumumuzun başkanlık görevini yürütmektedir.

İlk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rıfat Börekçi, Atatürk ile ilgili olarak şu sözleri söylemiştir: “Ata’nın huzuruna girdiğimde beni ayakta karşılardı. Utanır, ezilir, büzülür, ‘Paşam beni mahcup ediyorsunuz’ dediğim zaman, ‘Din adamlarına saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır’ buyururlardı. Atatürk, şahsi çıkarları için dinimizi siyasete alet eden cahil din adamlarını sevmezdi.”

Devlet kurumunda yönetici olmak sorumlu davranmayı gerektirir. Bilindiği gibi sevgi, barış ve kardeşlik dini olan İslamiyet’te bölücü ve ayrıştırıcı tutum ve davranışlara yer yoktur. Ali Erbaş, Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmekle, başkanlık ettiği kurumun tüm Müslümanlara hizmet verme göreviyle uyuşmayan ve İslam dinin birleştirici ruhu ile bağdaşmayan bir tavır ortaya koymuştur.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde, Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesini düşündürücü buluyor ve üzüntüyle karşılıyorum.”

 

Saray Haber