Amip gibisin kardeşim!

Amip gibisin kardeşim!
Yayınlama: 28.02.2016
A+
A-

Nasıl olacak diye merak ediyordunuz ya, oldu. Yapımda ve yayında emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekir. Kolay iş değildi zira, başardınız. Türkiye artık ruhen bölünmüştür. Hem de iki parçaya da değil, çokça parçaya. Gözünüz aydın!
*
Herkes muradına erdi sanırım. Kendine oy verenleri kemikleştirmek için toplumun diğer kesimlerini kutuplaştıran, ayrıştıran, ötekileştiren adam umarım yarattığı manzaradan memnundur. En çok onun gözü aymış olmalı.
*
Bu manzaraya sürüklenmemizin başlıca nedeni olan devri saltanatın sahiplerini tebrik etmek gerekir önce… “Kinine sahip çıkan bir nesil” yetiştirmek istediğini söyleyenler var ya, hah işte onlar. Dümenden dinciler yani…
*
Kaçakçıyla iş tutanlar var ya, onlar işte. Gırtlağına kadar rüşvete batıp, hamdolsun diyenler. Memleketin en tepesindeyken kaçak villa, kupon arazi peşinde koşacak kadar alçalmış olanlar yani… Öncelikle bu hokkabaz takımını tebrik etmek gerekli kuşkusuz.
*
Ardından hakiki şeriatçıları tebrik etmeli. Başarıyor adamlar. Bu hokkabazların açtığı yolda, gösterdiği hedefte epey yol aldılar. Palazlandılar. Şimdi Türkiye’de yerli IŞİD’ler yaratarak bölünebiliyorlar. Hayırlı, uğurlu olsun!..
*
Sonra milliyetçileri tebrik etmeli. Öncelik Türk milliyetçilerinde elbette… Irkçılık gibi en ilkel ideolojiyi bile beceremeyen IQ seviyene kurban senin! Kürt kanından nefret edersin, ama yabancı kadının içine düşerken salyan akar! Gelişmemiş bir organizmasın vesselam. Lafını etmeye değmez.
*
Eh, Kürt milliyetçilerini de tebrik etmek gerekli. Yukarıdaki gelişmemiş organizmaları azdırmak için çekilen ajitasyonlara yıllardır vesile oldunuz. Bir arada yaşayalım dedikçe, feodal ilişkiler üzerinden örgütlenmeyi hak saydınız. Sosyalizmi “aştınız” ya hani siz… Hah, işte bugünlere böyle geldik biz.
*
Ve gardırop Atatürkçüleri… Kenan Evren kafasıyla Atatürk algısı yaratabilenler. Hayranız hepinize… Sizi ayrıca tebrik etmek gerekli. Siz uçtunuz artık zaten. Ülke elli parçaya ayrışmışken, halen ülkenin tek ve size ait olduğunu sanıyorsunuz. Ne büyük hayal gücü…
*
Oysa çok zor değildi eşit ve özgür bir ülkede bir arada yaşamı savunabilmek. Sınıfsız ve sömürüsüz bir toplum yaratmak için kolları sıvamak hiç zor değildi. Bağımsız ve onurlu bir ülke kurmak hayal falan değildi… Olmadı, olamıyor. Solcular kendi arasında amip gibi bölündüğü için olamıyor…
*
Bıraksanıza… Bu iddiaya sahip sosyalistler kaça bölünmüş haldeler sahi? En büyük tebrik bu tarafa! Ülke ışık hızıyla felakete giderken, kendi küçük dükkânında takılmakta ısrar eden tüm arkadaşları tebrik etmek gerekli doğrusu… Amip gibi bölüne bölüne çoğalmakta ısrar edin, birleşmeyin. Bravo!

Not: İki haftadır yazamadığım için, köşenin meraklısı okurdan özür dilerim. Yoksa bu gazete çatısı altında bölündüğümüz falan yok yani… Biz yapmayız öyle saçma sapan şeyler, merak etmeyin.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber