Aygün Serin: Hedef her zaman en üst nokta

Aygün Serin: Hedef her zaman en üst nokta
Yayınlama: 29.08.2019
A+
A-

Saray Belediyespor’un çiçeği burnunda Kulüp Başkanı Aygün Serin’le yeni sezon öncesi bir röportaj gerçekleştirdik. Genç, hareketli ve daha çok işin içinde olan isimlerden oluşan 15 kişilik bir yönetim oluşturdukları dile getiren Serin, hedeflerinin her zaman en üst noktada yer almak olduğunu söyledi. Genç ve yetenekli oyunculardan oluşan, kadro derinliği olan bir takım kurduklarını da dile getiren Serin “Bu sezon son maça kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde olmak ve dolu tribünler önünde oynamak istiyoruz” dedi.

28 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul’da Saray Belediyespor Kulüp Başkanı olarak seçilen Aygün Serin’le yeni sezon öncesi gerçekleştirdiğimiz röportaj şu şekilde:
Ağırlıklı olarak gençlerden oluşan bir ekiple göreve geldiniz, neler söylersiniz?
Her yıl olduğu gibi bu yılda Saray Belediyespor’da hedefler büyük. Yıllardan beri gelen bir destek var tabii ama geçen sene çok ciddi sıkıntılar yaşandı. Piyasanın da etkisi var. Sarayspor’a yıllarca hizmet etmiş büyüklerimiz Sarayspor’u daha iyi yerlere getirebileceğimizi düşünerek bizim yolumuzu açtılar. Biz de sorumluluktan kaçmadık. 15 kişiden oluşan yeni yönetim daha genç, hareketli ve daha çok işin içinde olan arkadaşlar. Saray gibi ilçelerde amatör spor belediyenin desteği olmadan olmaz. Ne kadar amatör olarak görünse de maliyetleri işin içinde olan insanlar biliyor. Bugüne kadar hep belediye destekli gitti Biz yönetimimiz ve destekçilerimiz ile ek gelirler sağlayarak hedefleri büyütmek istiyoruz. Çünkü sadece belediye desteği ile olmuyor.
Yönetim olarak işin merkezine futbolu mu koyacaksınız yoksa basketbol ve voleybol gibi diğer branşlara da yönelmeyi düşünüyor musunuz?
Şu an ilk amacımız biraz toparlanmak ölü toprağını üzerimizden atabilmek. Futbol bu işin lokomotifi ama futbolun haricinde diğer alanlarda da iddialı olmak gibi bir düşüncemiz tabi ki var. Örneğin atletizme yönelmeyi düşünüyoruz. Bunun için gerekli çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz, görüştüğümüz anlaştığımız hocalar var. Bize ciddi anlamda katkı sağlayacak hocaları bünyemize katacağız. Basketbol, voleybol çok geri planda kaldı.  Bunları hem bayan hem erkek olarak yapılandırmayı düşünüyoruz. Onun haricinde masa tenisi vs. o tarz projeler var. Talebe göre kararlarımızı alıp gerekli düzenlemeleri yapacağız. Bisiklet kulübümüzün başarılı çalışmaları var artarak devam edecek inşallah.
Transfer çalışmaları nasıl gidiyor, takım ne durumda?
Takım şu anda iyi durumda. Transfer çalışmalarını yönetimdeki arkadaşlarla birlikte yapıyoruz. Tabi futbolcunun istekleri ile bizim vereceklerimizin ortak bir noktada buluşması gerekiyor. Orta yol bulunuyor. Daha disiplinli, sağduyulu, savaşçı bir takım kurma amacımız var. Birkaç eksik dışında kurduk da. Kendi çocuklarımız var. Daha önce Saray’ın tozunu yutmuş, buradan yetişen arkadaşlarla yola devam etmeyi tercih ediyoruz. Transfer süreci, görüşmeler devam ediyor. 2-3 arkadaş daha aramıza katılacak.  Bunlarla hedef büyüteceğiz. Son rötuşları yapacağız. Mevcut kadromuz geçen senede iyiydi ama eksikler vardı. Eksiklerden dolayı sıkıntı yaşadık. Kadro derinliğimiz yoktu. Bora hocanın da pek hamle şansı yoktu ama bu sene ona o sıkıntıyı yaşatmayacağız. Kadro derinliği anlamında sıkıntı yaşamayacağız. Kadromuzda genç ve yetenekli arkadaşlar var. İnanıyorum ki onlar da ağabeylerinden çok şeyler öğrenecekler. ‘Transferler neden açıklanmıyor bilgi verilmiyor?’ gibi sitemler oluyor taraftarımızdan. Biz şov yapmaya değil icraat yapmaya geldik. Takım sahaya indi antrenmanlarımız başladı bizi merak edenler daha şimdiden tribünlere gelebilir. Nasıl bir ciddiyet ile çalıştığımızı sezona ne kadar iyi hazırlandığımızı görebilirler.
Altyapı ile ilgili neler yapmayı hedefliyorsunuz?
Altyapı ile alakalı daha önceki senelerde Saray’dan çok başarılı sporcular çıktı ama lise bitip üniversite çağına gelince o arkadaşları kaybettik. Geride bıraktığımız yıllarda altyapılar çok başarılı sezonlar yaşandı. Ancak bunu A takıma taşıyamadık. Bununla alakalı çalışmalarımız var. Herkes okula gidecek, eğitimine devam edecek ama gittikleri yerde onları rahat bırakmayacağız, takip etmeye devam edeceğiz. Gerekli bağlantıları kuracağız, gerekirse kulüplerini de biz ayarlayacağız. Orada bizim kontrolümüz altında olacaklar sürekli. 18, 19 yaşındaki sporcularımız üniversiteye gittiklerinde bulundukları bölgelerde sporuna da devam edecekler.
Saray Belediyespor’un bu sezon ki hedefi ne?
Hedef her zaman en üst seviyede yer almak. Lig başlamadan, takımı görmeden direkt şampiyon olacağız demek de doğru değil. Geçen sene orta sıralara bir takım kurduk, bazı talihsizlikler olmasa şampiyon olacaktı. Bu sene takım daha iyi. Geçen sene ki kadro büyük ölçüde korundu ve çok ciddi takviyeler yapıldı. Bize hedefleri yüksek tutmayın diyorlar ama yüksek tutmadan da başarı gelmiyor. Takım oldukça iyi, maddi destekler artarak devam ediyor. Geçen sene 5-6 maç tribünler hatta sahanın etrafı doluydu. Ondan sonra bir düşüş yaşandı. O düşüş döneminde tribünün yarısını bile dolduramadık o da bir gerçek. Takım ne kadar iyiyse her şey o kadar iyi oluyor. Bu sezon son ana kadar iyi gitmek, dolu tribünler önünde oynamak ve katıldığımız her branşta başarılar elde etmek istiyoruz.
Taraftara ne söylemek istersiniz?
Saray halkı sporu seviyor. Taraftar takım iyi olduğu zaman her türlü geliyor, görevini yapıyor. Başkan, yönetici ve sporcu ve spora gönül veren herkes ile birlikte çalışıp başarılar kazanacağız. Sürekli kendimizi geliştirerek sporu ve sporcuyu Saray’da hak ettiği noktalara taşıyacağımıza inancımız tam. Taraftarımızı müsabakalara çekebilme anlamında çeşitli düşüncelerimiz var. Bize inansınlar, desteklerini eksik etmesinler.

Saray Haber