Direnen Kazanır!

Direnen Kazanır!
Yayınlama: 03.07.2015
A+
A-

Ormanına, suyuna ve sağlına sahip çıkan Güngörmez ve Saray Halkı’nın Kuvarsit Ocaklarına karşı verdiği mücadele zaferle sonuçlandı. Tekirdağ Çevre İl ve Şehircilik Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen son İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı’nda ÇED süreci için durdurma kararı çıkarken, Saray Doğayı Koruma Derneği’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Ormanlarımızı katletmek isteyen Kuvarsit Ocağı Projesi halkımızın onurlu ve kararlı mücadelesiyle geri püskürtülmüştür. Darısı ormanına, suyuna, sağlığına sahip çıkan tüm halkımızın başına!” ifadelerine yer verildi.
kuvarsit1
Saray Doğayı Koruma Derneği öncülüğünde Güngörmez Mahallesi’nde Kuvarsit Ocaklarına karşı verilen mücadele zaferle sonuçlandı.
YAŞAM KAZANDI
Tekirdağ Çevre İl ve Şehircilik Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen son İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı’nda Alp Anadolu Firması’nın başvurusuyla başlayan ÇED sürecinin durdurulması karar altına alındı. Bu kararla birlikte 1110 hektarlık ormanlık alanda yaklaşık 1,5 milyon ağaç, onlarca su kaynağı ve yüzlerce canlının yaşamı doğa katliamından kurtarılmış oldu.
KARAR ÖRNEK TEŞKİL EDECEK
Tekirdağ Çevre İl ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bu kararında Kuvarsitçileri Mahallerine iki defa sokmayarak, geldikleri gibi geriye gönderen Güngörmez Mahallesinde yaşayan vatandaşların mücadelesi etkili oldu. Öte yandan alınan bu karar, mücadeleyi her alanda başarıyla yürüten Saray Doğayı Koruma Derneği’nin, diğer Kuvarsit ve Taş Ocağı girişimlerine karşı verdiği mücadelede, örnek teşkil etmesi açısından da büyük öneme sahip olacak.
DİRENE DİRENE, BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANDIK!
Durdurma kararı sonrası Sosyal Medya hesapları üzerinden bir açıklama yapan Saray Doğayı Koruma Derneği , ‘Mutluyuz! Hep beraber başardık’ cümlesiyle başlayan açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Tekirdağ İli Saray İlçesi Güngörmez Köyü Mevkii’nde Alp Anadolu İnşaat tarafından yapılması planlanan “200704485 Ruhsat No’lu Kuvarsit Ocağı” projesi hakkında son yapılan İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı’nda süreç durdurma kararı alınmıştır. Yani ormanlarımızı katletmek isteyen Kuvarsit Ocağı Projesi halkımızın onurlu ve kararlı mücadelesiyle geri püskürtülmüştür. Darısı ormanına suyuna sağlığına sahip çıkan tüm halkımızın başına!!
Direne direne, Birleşe birleşe kazandık! Bu daha başlangıç mücadeleye devam!
kuvarsit3
KUVARSİTÇİLER GİTTİ, SIRADA RESÇİLER VAR
Kuvarsitçilerin Güngörmez Ormanları’ndan gönderilmesinin ardından gözler RES’lere çevrilmiş durumda. ÇED süreci başlatılmadan, yüzbinlerce ağacı yok eden RES’çilere karşı yürütülen hukuksal mücadelede sona yaklaşılmış durumda. Kuvarsitçilere karşı yürütülen kararlı mücadele, RES’lere karşı da yürütülebilirse, yakın bir gelecekte Güngörmez Ormanlarındaki RES tehdidi de geriye püskürtülebilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber