Keşke örgütlenseydik!

Keşke örgütlenseydik!
Yayınlama: 28.02.2016
A+
A-

Senaryosunu Wong Kar-wai yazmış, yönetmenliğini de kendisi yapıyor. Çarpıcı bir sinema filmi “2046”… İzlemenizi salık veririm. 2046’da ne olacak diye bir an için düşündüm film bitince. Filmle pek alakası yok gerçi, lakin şöyle bir yazı çıktı karşımıza. Buyrun…
*
Yıl 2046, ben 65 yaşındayım şimdi… İlk emekli maaşımı alabilmenin huzurunu yaşıyorum nihayet. Yaklaşık on yıldır falan işsiz sayılırım. O yaştan sonra ne iş yapacaktım ki zaten! Nasıl gördük bugünleri, ona bile hayret ediyorum. Sağ olsun eski dostlar…
*
İnat edip hayata biraz daha tutunmam gerekli ki, çalışma yaşamımda sigorta adı altında tırtıkladıkları kamyon yüküyle parayı biraz da olsa geri alabileyim. Sırf “sosyal güvencem” için yürüttükleri paraları geri verseler yeterdi oysa.
*
Sağlık hizmeti veriyormuş devlet bana! Geçenlerde romatizmalarım azdı, hastane kapısında bekle, bekle… Oturacak yer yok. Böyle olmayacak, ayakta durdukça daha kötü oluyorum dedim, çektim gittim. Hastane değil, mezbaha mübarek!
*
Hele bizden sonra emeklilik yaşını 75’e çıkardılar. Neymiş efendim, Avrupa ülkelerinde de emeklilik yaşı böyleymiş. Külahıma anlat sen onu. Oralarda, çalışma hayatı boyunca aldığın maaşlarla senden sonra bir ömür daha yaşatacak kadar birikim yapabiliyorsun.
*
Yıllar önce insanlar emekli olduklarında aldıkları tazminatla birkaç tane ev alabiliyormuş. Bize verdikleri para ikinci el araba almaya yetiyor 2046 yılında… O işlerde de bir dümen çevirmişler. Umrumda bile değil artık hiçbiri, haram zıkkım olsun!
*
Çok mızmızlandım, kusura bakmayın. Huysuz bir ihtiyar derdini anlatmaya başlayınca susmak bilmiyor böyle… Keşke otuz yıl önce birileri çıksaydı da, bu işlere itiraz etseydi. Hepimizi sürünmekten kurtarsaydı keşke birileri… Keşke örgütlenseydik bir şekilde!
*
Yine o yıllardı, muhteremin hırsızlık konuşmaları ilk ortaya çıktığında dumura uğramıştık, yaşı yetenler hatırlar. Ne günlerdi! Adamın artık, alenen konuşmalarında söylüyor bu işleri yaptığını. Karşısındaki kitle de alkışlıyor. “Çalıyorsa da helal olsun” diyenler eksilmedi, arttı.
*
Hah unutmadan, o hırsızlık paraları var ya… O paralar, bizden kesilen, bize verilmeyen paralardır işte… Şimdi daha iyi anladı sanırım herkes. Ama iş işten fazlasıyla geçti artık… Sene olmuş 2046, hedef 2071’miş. 90 yaşını geçti herif, halen tepemizde be!
*
Neyse, belki ben de 90 yıl yaşarım da söğüşlenen paraların bir kısmını kurtarabilirim… 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber