Küçükyoncalı Köprüsü yenileniyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yıl yapım programına aldığı Galata Deresi üzerindeki Küçükyoncalı Köprüsünde yenileme çalışmaları başladı

Küçükyoncalı Köprüsü yenileniyor
Yayınlama: 29.09.2023
A+
A-

Bugün itibarıyla başlayan çalışma kapsamında Saray Kent Park önünden Devlet Hastanesine girişine kadar olan yol çift taraflı olarak araç trafiğine kapatıldı. Sabah saatlerinde başlayan yakım işlemi kato aracılığıyla kısa sürede tamamlandı. Önümüzdeki günlerde başlayacak inşaat çalışmalarının en fazla 3 ayda tamamlanması bekleniyor. Bu zaman zarfında Saray’dan Devlet Hastanesine ve Küçükyoncalı yönüne ulaşım yeni yapılan kamyon yolundan sağlanacak.

NE OLMUŞTU?
DSİ tarafından 2016 yılında Galata Deresi’nde başlatılan dere ıslah çalışmaları kapsamında Galata ve Küçükyoncalı köprülerinin yıkılıp yeniden yapılacağı açıklanmıştı. 25 Milyon TL’lik dere ıslah çalışmaları bir değil iki defa yarıda kalmış, 2017 yılı sonu ile Galata Deresinde çalışmalar tamamen durmuştu. Islah çalışmalarının yarıda kalmasıyla birlikte köprülerin yenilenmesi de bir başka bahara kalmıştı. Bu tablo üzerine harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak geçtiğimiz yıl bir açıklama yaparak köprünün Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını duyurmuştu.

Saray Haber