Nazmi Metin yazdı: Aday adayı olmanın ötesinde

Nazmi Metin yazdı: Aday adayı olmanın ötesinde
Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-

CHP’nin olağan kurultayı öncesi, 4 Ekim 2023 tarihinde ilk olarak Saray ilçesi CHP Saray Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Ali Osman Yaşar; “İlçemizde 40 yıla yaklaşan bir iktidar dönemimiz var. Bu iktidarımızı kimseye kaptırmaya niyetimizde yok. Bu geçen sürede her belediye başkanımız, imkanları ve yapabilirlikleri kapsamında bir şeyler yaptılar. Bu yapılanlar yeterlimidir değil midir? Bu sorunun muhatabı Saray halkıdır ve cevabını Saray halkı verecektir. Ben Saray halkına bu yapılan hizmetlerin günümüz belediyeciliğinde yeterli olduğunu görmüyor ve Saray halkına belediye hizmetlerinden daha fazla yararlanmaları yönünde ciddi çalışmalar yapacağım” dedi. Demesine gerek yok. Saray halkı zaten ciddi ve amasız çalışmalar beklemektedir. Belediye başkan adaylığı kesinleşen kişiyi çok uzun bir yol beklemektedir. Aynı zamanda Saray Belediyesi birimlerinin de Saray için canla başla çalışması gerekmektedir. Ciddi çalışmalar yapılmazsa “aynı hamam aynı tas” devam eder.

İlçemiz Saray’a 2013 yılında yapımına başlanan ve 2015-2016 yılında Eğitim ve Öğretime açılan yüksekokulun şu an itibariyle öğrencisiz olmasına dikkat çeken Ali Osman Yaşar; “Yıllar öncesinde 1000 kapasiteyi aşan ne yazık ki bugün ise atıl duruma gelmiş olduğundan, ilçemizin ekonomisine, kültürüne, sosyal yaşamına katkı sunmayan bir yüksek okulumuz var. Bu yüksek okul özellikle yirmi birinci yüzyılın mesleklerine yönelik teknolojik bölümlerin getirilmesine çaba sarf edilerek okulun aktif duruma getirilmesi çalışmalarına öncelik verilecek” derken bu açıklamasının yanında ilçemizdeki yapımı devam eden ve yeni okulların yapılması için de takipçisi olacaklarını söylemesini beklerdim. Saray CHP’den belediye başkan adaylıklarını açıklayan adaylar, şunu iyi bilmeliler. Saray gerçek anlamda bir köy statüsündedir ve bir an önce güncel çalışmalar yaparak Saray’ın bir üst sınıfa atlaması gerekir. Belediye başkanının değişmesi veya değişmemesi halinde başkan olan kişinin belediye başkanlığı makamında yatıp kalkması gerekir.

Saray ilçesinde yapılmasında geç kalınan o kadar çok proje var ki, saymakla bitmez. Kapalı pazar yeri, otogar, otopark, şehir içi trafik sorunu, imar planı, başıboş köpekler, en önemlisi Saray’da hiç sorun yokmuş gibi davranılması. Saray’a belediye başkanı olmak isteyen kişinin kılı kırk yararak aday olması gerekmektedir. Karşı tarafa bakarak bende en az onun kadar bu başkanlığı yaparım diye düşününler yanlış düşünmektedir. Sizi göğüs göğse mücadele vereceğiniz hatta vermek zorunda olduğunuz bir Saray bekliyor. Başkan olduktan bir süre sonra keşke ben başkan olmasaydım diyenler olacaktır. Saray halkı elleri havada hizmet beklerken, CHP’den belediye başkan aday adaylığı açıklamaları hız kesmeden devam ediyor.

Saray’da bugüne kadar başkanlık için bu kadar aday adayı çıkmamıştır. Bunun nedenini benim gibi Saray halkı da merak etmektedir. 2024 yılı Mart ayı geçtikten sonra  başkan olmak isteyenlerin neden bu kadar meraklı olduklarını hep birlikte öğreneceğiz. Ne yani; bütün bu aday adayları, Özgen Erkiş Saray’da başkan olmuşsa ben neden olmayayım düşüncesine mi hakimler? Hadi canım; eğer böyle bir düşünce içerisinde olanlar varsa bu çok ucuz bir düşüncedir. CHP’de adaylığı kesin olarak gelmeyecek olduğunu bildiği halde aday adayı olanlar var. Ama ben bir kere şansımı denemek istiyorum, ya adaylığım gelirse diye düşünenlerde olabilir. Fakat bu saatten sonra Saray’ın şansla belediye başkanı seçecek hali hiç yok. Saray’la ilgili yazılacak o kadar çok şey var ki. Ben bunları seçim sonrasına bırakıyorum. Şimdi siyaset zamanı, şimdi Saray Siyaset Meydanı.

 

Saray Haber