Nazmi Metin yazdı: Başkanlık yarışında sona doğru

Nazmi Metin yazdı: Başkanlık yarışında sona doğru
Yayınlama: 31.12.2023
A+
A-

Siyaset karmaşası devam ediyor. Ama diğer yandan da mevcut belediye başkanı çalışmalarına devam ediyor. İşler yarım kalmamalı, seçimden sonra seçilecek yeni başkan kaldığı yerden devam etmeli. Belediyecilikte devamlılık esastır. 14 Belediye başkan aday adayından mevcut başkanın dışında herkes mahalle mahalle geziyor. Şehirde esnaflar gezilip hâl hatır soruluyor. Önümüzde ki seçimde Saray’da kimi başkan görmek istersiniz gibi kibar sorular sorularak Saray halkının fikri alınmaya çalışılıyor. Aslında Saray halkının gönlünde bir aslan yatıyor. Fakat bu yatan aslan ile CHP Genel Merkezinden gelecek açıklamayla örtüşecek mi? Bunu hep birlikte göreceğiz.

Siyaset yapmak kimine çok zor, kimine göre çok kolay. Tekirdağ’da en kolay siyaset yapan kişi Tekirdağ CHP Milletvekili Faik Öztrak’tır. Ben hayatımda onun kadar rahat bir siyasetçi görmedim. Hatta genel başkan değişmemiş olsaydı, belki de şuanda Saray’da başkan adayı belirlenmiş olup, onu konuşuyor olurduk. Neyse ki Faik Öztrak yok. Adayın açıklanması için biraz daha bekleyeceğiz. Kimine göre aday belli, hatta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı dahi belli ama formaliteden bekleniyor diyenler var. Bende diyorum ki onların canı öyle istiyor.

Saray ilçesinde belediye başkanı olmak için bu kadar büyük mücadele verilmesi kimseyi şaşırtmasın, çünkü bir o kadar da belediye meclis üyesi adayı var. Gördüğüm kadarıyla herkes belediye başkanına yoğunlaşmış olup belediye meclis üyesi adayları kimsenin umurunda değil. Saraylıların bu konunun üzerinde de hassasiyetle durması gerekir. Bu seçim “ince eleyip sık dokumak” seçimi olması gerekir. Seçtikten sonra ah ile vah ile beş yıl ömrünüzü geçirirsiniz. Faydasız düşünenlerle yürümek yerine faydalı kişilerle yürümek Saray’ın geleceğine katkı koymaktır. Ne kadar doğru seçim o kadar çok kazanım.

Ali Osman Yaşar, Oktay Tekeş, Fevzi Çoban, Cengiz Şahin, Güven Bilgen ve bu haftaki köşe yazısı konuğumuz Fatih Akdere, başkan adayı belirlene kadar zaman yeterse her hafta bir aday adayını yazmaya çalışacağım. Bazıları bu yazılarımı yadırgasa da önemli değil. Sonuç itibariyle aday adaylarının hepsi Saray’ın vatandaşları. CHP Saray Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Akdere, “Üreten, gelişen Saray ve Mahalleri için değişim senin elinde” diyor. Saray’da değişimin umutlarını aşılamaya yönelik açıklamalarda bulunurken “belediye faaliyetleri ile ilgili kararlara mahalle muhtarlarının katılımı sağlanacak” dedi. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanları için çok önemli bir konu. Çünkü yıllardır kendi kendine yetebilen köyler Tekirdağ’ın büyük şehir olmasıyla mahalleye dönüştükten sonra adeta üvey babanın eline bakan çocuklara döndüler.

İlçemiz Saray’ın küçük-büyük sorunları var. Bu sorunlara yaklaşım tarzı çok önemli, en iyisini ben yaparım ben bilirim diyenlerinde başkanlığını gözeterek 2024 yılı Mart ayında doğru kişiyi seçerek Saray’ın gerçek anlamda basamak atladığını Saraylılar görmek istiyor. Fatih Akdere, Saray’ın en önemli bir sorunu olarak gördüğü “esnafın ve vatandaşların hava şartlarından etkilenmeyeceği sağlıklı ve güvenli ortamda alışveriş yapabileceği kapalı pazar yeri çalışması başlatılacaktır” dedi. Saray’a başkan adayı olan kişiler uzun yıllar bu vaadi tekrarladılar. Sonuç itibariyle hiçbir şey yapılmadı. Yapılmaması çok iyi olur önümüzde ki seçimlerde halka neyin sözünü vereceğiz anlayışıyla hareket edildiği ve Saray’a siyaseten ve belediyecilik anlayışı ile hizmet edilmediği için Saray hep dışlanmış, horlanmış olarak kalmaya devam edecektir. Saray’ın sorunları 10 kalemde çözülecek gibi değil. Saray Mutluluğun en güzel bir şekilde hissedildiği kent olmayı çoktan hak etti.

 

Saray Haber