Nilay Gürbüz Büyükler Türkiye Altıncısı

Nilay Gürbüz Büyükler Türkiye Altıncısı
Yayınlama: 29.01.2018
A+
A-

2017 yılında büyük başarılara imza atan Flipper Spor Kulübü, 2018 yılında başarılarına yenilerini ekleyerek yoluna devam ediyor. 24-28 Ocak tarihinde Antalya’da yapılan Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’na 4 sporcu ile katılan Flipper Spor Kulübü’nden Nilay Gürbüz Türkiye altıncısı oldu.

NİLAY GÜRBÜZ TEKİRDAĞ’IN İLK SEKİZE GİREN TEK SPORCUSU OLDU
Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 24-28 Ocak tarihinde Antalya’da yapıldı. Yaklaşık 1500 sporcunun katıldığı Şampiyonaya 4 sporcu ile katılan Flipper Spor Kulübü’nden Nilay Gürbüz Türkiye 6.sı oldu. 10 gün önce Gençlerde Türkiye Üçüncüsü olarak Milli Takıma giren sporcu ilk defa katıldığı Büyükler Türkiye Şampiyonasında 1.turu bay geçerken 2. turda Tekirdağlı rakibini 30-9, 3.turda Gaziantepli rakibini 25-5, 4.turda İstanbul’u 20- 0 nakavtlarla geçerek Çeyrek Finale yükseldi. Çeyrek Finalde tecrübeli ve yaşça büyük rakibine yenilen Nilay Gürbüz Türkiye 6. olarak Tekirdağ’ın ilk 8’e giren tek sporcusu oldu.
“AVRUPA VE DÜNYA ÇAPINDA BAŞARILAR ELDE ETMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Turnuvayı değerlendiren Flipper Spor Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Uz. Dr. Oğuzhan Tokgöz şöyle konuştu:
“Minik, Yıldız, Genç, Ümit derken Büyüklerde de Kulübümüz üst sıralarda yer aldı. Nilay 10 gün içinde iki Türkiye Şampiyonasından da başarıyla çıktı. Diğer sporcularımız Tuğçe Tokgöz, Tuğba Can ve Cihan Duman’da Kulübümüzü başarıyla temsil ettiler. Hem gençler hem büyüklerde Tekirdağ’ın en iyi derecelerini alarak İlimizi başarıyla temsil ettik. Şimdi sırada 6-9 Şubat Avrupa Kulüpler Şampiyonası ve 10-14 Şubat Uluslar Arası Turkish Open Turnuvaları var. İkisi Milli Takım adına yarışacak 6 Sporcumuz ile yine yeni başarılar elde edip Avrupa ve Dünya çapında başarılar elde etmek için çalışacağız. Çok güzel şeyler yapıyoruz. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz. “

Saray Haber