‘Ölüm Yolu’ bu yılda bitmiyor!

‘Ölüm Yolu’ bu yılda bitmiyor!
Yayınlama: 17.10.2016
A+
A-

Uzun yıllardır bir türlü yapımı tamamlanamayan ve yaşanan kazalar ile ‘Ölüm Yolu’ olarak adlandırılan Saray-Kapaklı yolunda çalışmalar nisan ayı itibariyle tekrar başlamıştı. Kapaklı Çevre Yolunun bitirilmesinin ardında yol çalışmaları Saray ve Büyükyoncalı’da yoğunlaşmıştı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan ABM Yol İnşaat firması Kalite Kontrol Mühendisi Behzat Aybar, Saray’ı çevreleyen 6 kilometrelik yolun bu yıl içerisinde bitirilmesinin zor olduğunu ifade etti

YOL ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Birçok kez ihalesi gerçekleştirilen ve Türkiye gündeminde ise yaşanan trafik kazası ölümleriyle yer alan Saray Kapaklı yolunda nisan ayı itibariyle yol yapım çalışmaları tekrar başlamıştı. Çalışmaların başlamasının üzerinden 6 ay geçmesiyle birlikte Saray Kapaklı yolundaki ne kadar ilerleme kaydedildiği konusunda ABM Yol İnşaat Firması Kalite Kontrol Mühendisi Behzat Aybar önemli açıklamalarda bulundu.
KAPAKLI YOLUNDA HENDEK ÇALIŞMASISÜRÜYOR
ABM Yol İnşaat Firması Kalite Kontrol Mühendisi Behzat Aybar “Kapaklı’yı çevreleyen yolu tamamladık ve trafiğe açıldı. Bu yolu tamamen kendi malzememizden yaptık. Bu yol trafiğe açıldı ve bu yolda çalışan ekiplerimiz yağmur suyu için oluşturulan hendek çalışmasını sürdürüyor. İstinat duvarlarının da son rötuşları gerçekleştiriliyor.” dedi.
“MEKANİK DEDİĞİMİZ YOL ZEMİN ÇALIŞMASINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Kapaklı’daki yol çalışmalarının ardından ekiplerin çalışma yoğunluğunun Saray ve Büyükyoncalı’da sürdürüldüğünü belirten Kalite Kontrol Mühendisi Behzat Aybar “Saray’ı çevreleyen yol Karayolları Bölge Kontrol Şefliğine kadar olan bölüm, Kapaklı Saray yolunun 0 – 6 kilometrelerini oluşturuyor. Bu yol üzerinde bulunan iki köprünün çalışmasını gerçekleştirdik ve yalnızca köprülerin kirişlerini bıraktık. Saray’ı çevreleyen yol üzerinde mekanik dediğimiz yolun zemini oluşturan çalışmamızı gerçekleştiriyoruz.” dedi.
“SARAY’I ÇEVRELEYEN YOLDA DA GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR”
Yol çalışmalarında otoban yapımı için kullanılan standartlarda malzemenin ve ölçülerin esas alındığını kaydeden Aybar “Hava şartları gerçekleştirdiğimiz yol çalışmasını yakından ilgilendiriyor. Çünkü gerçekleştirilen çalışmada havanın ısı derecesi malzemenin zemine olan uygunluğunu belirliyor. Hava şartlarının düzelmesi halinde Kapaklı’da gerçekleştirilen yol asfaltlama çalışması Saray’ı çevreleyen yolda da gerçekleştirilebilir.” dedi.
ÖNCELİK SARAY’I ÇEVRELEYEN YOLDA
Kalite Kontrol Mühendisi Behzat Aybar “Büyükyoncalı’da köprü çalışması sürdürülüyor ve ayriyeten istinat duvarı yapımı çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Önceliğimiz Saray’ı çevreleyen yol üzerindeki çalışmalarımızı tamamlayıp Kapaklı’da olduğu gibi Saray’ı da ilçe merkezini çevreleyen yolu tamamlayıp trafiğe uygun hale getirmek.” dedi.

“HAVA ŞARTLARI ÇALIŞMALARIMIZI ETKİLİYOR”
ABM Yol İnşaat Firması Kalite Kontrol Mühendisi Behzat Aybar “Saray ilçe merkezini çevreleyen 0 ve 6 kilometreleri arasında mekanik dediğimiz yol zemin çalışmalarımızı tamamladığımız takdirde asfaltlama çalışmamızı gerçekleştireceğiz. Bu yıl içerisinde bitirebiliriz fakat hava şartları buna müsaade edecek mi bilemiyoruz. Şu an Haziran ayında olsaydık Ağustos ayında Saray’ı çevreleyen 0 ve 6 kilometreler arası biter diyebilirdim. Hava şartları çalışmalarımızı etkiliyor.” dedi.
“ÖNÜMÜZDEKİ YIL BU YOLU BİTİRECEĞİZ”
Ölüm yolu olarak adlandırılan ve yıllardır bitirilemeyen Kapaklı Saray Yolu hakkında ‘Ne zaman bitirilecek?’ sorusunu da yanıtlayan Mühendis Behzat Aybar “Biz yolu devraldığımızda kötü bir durumdaydı ve bu çalışmalarımız geciktirdi. Önümüzdeki yıl bu yolu bitireceğiz, Kapaklı Saray Yolu tamamlanmış olacak.” dedi.
Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

Saray Haber