Öztrak: Yollar ne zaman bitirilecek?

Öztrak: Yollar ne zaman bitirilecek?
Yayınlama: 12.11.2016
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Tekirdağ’ın yollarını Ulaştırma Bakanı’na sordu. 2016 Ek Yatırım Programına alındığı ifade edilen Tekirdağ-Hayrabolu yolu için ne kadar ödenek konulduğunu, ihalesinin ne zaman yapılacağını soran Öztrak, Ulaştırma Bakanı’na, “Saray-Kapaklı yolunun 2017’de bitirileceği söyleniyor, bitirilecek mi? Muratlı-Karıştıran duble yolunun asfaltının 2017’de biteceği söyleniyor, programda olduğu söyleniyor, bu da bitecek mi? Malkara-Süleymanpaşa yolu duble yol oldu ama her yıl bakım için bir tarafı kapatılıyor. Bu ne zaman bitecek?” sorularını yöneltti.
oztrak-yollar-ne-zaman-bitirilecek‘NEDEN CEVAP VERMİYORLAR?’
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, İstanbul-İzmir Otoyolu Projesiyle ilgili soruları yeniden gündeme getirdi. Yaklaşık 3 buçuk yıldır soru önergesinin ve Ulaştırma Bakanlığı’na yaptığı bilgi edinme başvurusunun yanıtlanmadığını, T.C. Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na yaptığı başvurunun ise “Soru önergesine Bakanlık tarafından cevap hazırlanması nedeniyle” olumsuz yanıt verildiğini ifade eden Öztrak, “Ağzından ‘millet iradesini’ düşürmeyenler, neden milletin vekilinin millet adına sorduğu sorulara 3 buçuk yıldır cevap vermiyorlar?” diye sordu.
‘GİDEREK DAHA FAZLA ZORLANACAĞIZ’
Hükümetin saydamlıktan ve hesap vermekten kaçınmasının artık uluslararası kuruluşların da dikkatini çektiğini, Uluslararası Para Fonu’nun üç sayfalık son ülke değerlendirme notunda bu konuya önemli bir yer ayrıldığını kaydeden Öztrak, sorunun ancak hesaplarda saydamlığı sağlayacak bir çerçeve yasayla çözülebileceğini ifade etti. AKP döneminde sıcak para bağımlısı hAline getirilen ekonomide çarkları döndürmek için yıllık 200 milyar dolar para bulmak gerektiğini hatırlatan Öztrak, “Bunun için sadece borçlarla ilgili değil koşullu yükümlülüklerle ilgili de saydamlık ve hesap verir olmak şart. Aksi takdirde bu 200 milyarı bulmakta giderek daha fazla zorlanacağız.” dedi. Öztrak, Tekirdağ’ın yollarıyla ilgili olarak da Ulaştırma Bakanı’na şu soruları yöneltti:
TEKİRDAĞ’IN YOLLARINI SORDU
‘‘Son olarak, bazı projelerle ilgili bilgi almak istiyorum: Şimdi, bu havaalanı, köprü, yol, limanlar için Bakanlığınızca verilen yolcu ve yük trafik garantisinin TL karşılığı nedir, toplam olarak bugüne kadar verilen bu yolcu ve yük garantilerinin TL karşılığı nedir? Yine, son olarak bölgemle ilgili olarak: Tekirdağ-Hayrabolu yolunun 2016 ek yatırım programına alındığı söyleniyor, alındı mı? Ne kadar ödenek konuldu, ihalesi ne zaman yapılacak? Yine, Saray-Kapaklı yolunun 2017’de bitirileceği söyleniyor, bitirilecek mi? Muratlı-Karıştıran duble yolunun asfaltının 2017’de biteceği söyleniyor, programda olduğu söyleniyor, bu da bitecek mi? Son soru: Malkara-Süleymanpaşa yolu duble yol oldu ama her yıl bir tarafı kapatılıyor bakım için. Bu ne zaman bitecek? Bu yol, son derece önemli bir yol hem sınır kapısına gidiyor hem Çanakkale’ye gidiyor. Gerçekten, Türkiye’nin göz önünde olan yollarında bir tanesi. Bununla ilgili olarak da artık ne zaman bu yıllık düzenli hâle gelmiş olan yol kapatmalar bitecek diye soruyorum.’’

Saray Haber