RES’e de, Kuvarsit’e de onay yok

RES’e de, Kuvarsit’e de onay yok
Yayınlama: 18.02.2015
A+
A-

Saray Belediye Meclisi Şubat Ayı ikinci toplantısında en önemli gündem maddeleri olarak Safaalan’a açılmak istenen Kuvarsit Ocağı ile Yuvalı, Kurtdere, Sinanlı, Çukuryurt ve Çayla Mahallelerini kapsayan alana yapılmak istenen Rüzgâr Enerji Santralleri öne çıktı. Meclis Orman, tarım ve mera alanlarını tehdit eden RES’lere de, Kuvarsit Ocağı’na da oy birliği ile olumsuz görüş bildirerek, Ormanına, suyuna, toprağına sahip çıkmaya devam edeceğini göstermiş oldu.  
meclis res3
Saray Belediye Meclisi Şubat Ayı ikinci olağan toplantısı Nazmi Çoban Başkanlığında Kent Konseyi Kültür Evi’nde gerçekleştirildi.

MAHALLELERE YATIRIM YAPILACAK
Geçtiğimiz hafta İmar Komisyonu’na havale edilen dilekçelerin görüşülmesiyle başlayan Meclis Toplantısı’nda, Belediye Bütçesi’nin imkânları dâhilinde mahallelere halı saha, Pazar yeri, düğün salonu ve park yapılması oy birliği ile kabul edildi. Saray’a yapılacak parklar konusunda söz alan Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Islah çalışması sonrası Galata Deresi yanındaki 70 dönümlük alana Büyükşehir tarafından 4 milyon TL’lik proje gerçekleştirilecek. Bu proje için 830 bin TL’lik bir pay ayrılmış durumda. Islah çalışması başlayana kadar biz bu parayı ilçemizde yapılacak parklar için harcamayı planlıyoruz” dedi.

ÇIKMA, ÇATI KATI VE ÇEKME KAT’TA DEĞİŞİKLİK
Meclis İmar Komisyonu’nun yaptığı çalışma kapsamında gündeme gelen çıkma, çatı katı ve çekme kat plan değişikliklerini görüşerek, karara bağladı. Meclis Üyeleri, yapılan plan değişiklikleri ile birlikte bu başlıklarda Meclise gelen taleplerin karşılanmasının daha kolay olacağını ifade ettiler.
Belediye Meclisi’nin görüşüp karara bağladığı önemli maddelerden biri de Saruhan Madenciliğin Safaalan Mahallesi sınırları içinde bulunan Ormanlık Alana yapmak istediği Kuvarsit Ocağı talebi oldu.

KUVARSİTE İZİN YOK
İmar Komisyonu Kuvarsit Ocağı için; Ruhsat sahası içinde belirlenen 24.36 hektarlık alanın Safaalan Mahallesi’ne ve mevzi planlı alanlara yakınlığı, orman ve tarım alanlarına muhtemel olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak, söz konusu alanda Kuvars Kumu Ocağı faaliyetinin yapılması uygun bulunmamıştır” görüşünü bildirirken, Meclis bu görüşü oy birliği ile kabul ederek, Kuvarsit Ocağı’na onay vermedi.
meclis res
RESLERE BİR HAYIR DAHA
Mecliste görüşülen bir diğer kritik başlık ile ormanlardan sonra tarım ve mera sahalarını tehdit eden RES Projesi oldu. Proje hakkında İmar Komisyonu görüşü; “Projenin Yuvalı ve Kurtdere Mahallelerine yakınlığı, genel olarak tarım ve mera alanlarını kapsaması sonucunda tarım ve havyacılık için olumsuz etkilileri nedeniyle söz konusu proje olumsuz olarak değerlendirilmiştir” şeklinde olurken, Meclis bu görüşü oy birliği ile kabul ederek, RES’lere izin vermedi.

ÇOBAN, DOĞALGAZ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Doğalgaz yatırımı hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Çoban, Önümüzdeki birkaç gün içinde Bakanlık TrakyaGaz’ı imzaya çağıracak. TrakyaGaz imzayı attıktan sonra protokol için Ankara’ya gideceğim. Doğalgaz için bütün meclis üyelerimiz yoğun çaba serf ettiler. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber