Şairler Buluşmasına yoğun ilgi

Şairler Buluşmasına yoğun ilgi
Yayınlama: 23.08.2017
A+
A-


Saray Belediyesi 5. Uluslararası 12. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali kapsamında düzenlenen ‘Şairler Buluşması: Şiir Dinletisi’ etkinliğine ilgi bir hayli yoğun oldu. Hüseyin Duygu’nun sunumuyla gerçekleşen etkinliğe Şair Enver Ercan onur konuğu olarak katıldı. Etkinlikte Çiğdem Sezer, İbrahim Kamberoğlu, Hasan Hüseyin Yalvaç, Hasan Akarsu ve Özgür Çoban da şiirlerini okudular.

5. Uluslararası 12. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali’nin kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Şairler Buluşması: Şiir Dinletisi’ 19 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’de Saray Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.
ENVER ERCAN ETKİNLİĞE RENK KATTI
Bu yıl ilk kez onur konuğu belirlenen şenliğe, Şair Enver Ercan onur konuğu olarak katıldı. Hüseyin Duygu’nun sunumuyla gerçekleşen etkinlikte Çağla Dereli kemanıyla, Selda Arıklı, Aytaç Gonca da Ercan’dan şiirler okuyup, etkinliğe katkı sundular. Enver Ercan yaşamından aktardığı anekdotlarla, özlü sözleriyle, güldürücü konuşmasıyla ilgi çekti. Cemal Süreya, Arif Damar gibi ustalarını anan Ercan, bir ozandan şiirini açıklamasını istemenin yanlış olduğunu söyledi. Çiğdem Sezer, İbrahim Kamberoğlu, Hasan Hüseyin Yalvaç, Hasan Akarsu ve geçtiğimiz günlerde ‘Şiir Özgürlüğe Uçar’  adıyla ilk şiir kitabı çıkan Özgür Çoban da şiirlerini okudular.
KÜLTÜR SANATA DAHA ÇOK ÖNEM VERECEĞİZ
‘Şairler Buluşması: Şiir Dinletisi’ katılımın bir hayli yoğun olması, Saray’da kültür etkinliklerine verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Etkinliğin sonunda konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, 12. şenliğe ulaşmanın sevincini dile getirerek gelecek yıllarda kültür ve sanata daha çok önem vereceklerini söyledi. Başkan Çoban konuşmasının ardından katılımcılara plaket takdim etti.
Etkinliğin ardından şairler Saraylı okuyucuları için kitaplarını imzaladılar.

 

Saray Haber