Saray Belediyespor dayanışma gecesinde buluştu

Saray Belediyespor dayanışma gecesinde buluştu
Yayınlama: 16.02.2019
A+
A-


65 yıllık mazisi ile bölgenin en köklü kulüplerinden olan Saray Belediyespor Kulübü 15 Şubat Cuma akşamı Trakya Saray Restaurant’ta birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi düzenledi.

KATILIM YOĞUN OLDU
Saray Belediyespor’un Saray Restaurant’ta Cuma gecesi düzenlediği birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi yoğun katılımla adına yaraşır bir şekilde gerçekleştirildi. 300’den fazla davetlinin yer aldığı geceye Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Arif Naci Öngören, Dilaver Perçin, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, CHP Saray Belediye Başkan Adayı Özgen Erkiş, İYİ Parti Saray Belediye Başkan Adayı Ali Özen, İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş, Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kaya, CHP Saray İlçe Yöneticileri, CHP Saray İlçe Gençlik Kolları, İYİ Parti İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Ayaspaşa Mahalle Muhtarı Adayı Tahir Korkmaz ve ekibi, STK’lar, iş adamları, Saray esnafı, Saray Belediyespor Yöneticileri ve taraftarları katıldı.
KONUKLARI İLE YAKINDAN İLGİLENDİLER
Saat 19.00’da başlayan gecede Saray Belediyespor Kulüp Başkanı İbrahim Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri konuklarını kapıda karşılarken, gece boyunca hem konukları ile yakından ilgilendiler, hem de organizasyonun en iyi şekilde devam etmesini sağladılar.
TEŞEKKÜR ETTİ
Gecenin açılış konuşmasını yapan Saray Belediyespor Kulüp Başkanı İbrahim Aksoy birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğine katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“4 yıl 3 ay sonra yine bir Saray Belediyespor birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde burada beraberiz. Saray Belediyespor ismini almış olsakta 65 yıllık değişmeyen köklerimiz ve mazimiz Sarayspor’dur. Bundan tam 4 yıl 3 ay önce Tekirdağ 1.Amatör futbol liginde şampiyonluğa gittiğimiz bir süreçte burada birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi yaşamış ve oluşan kenetlenme ve katkılarla Şampiyon olmuş, Tekirdağ Süper Amatör ligine çıkmıştık. Bu günde takımımız Saray Belediyespor bu sefer Tekirdağ Süper Amatör Liginde şampiyonluğa yürümektedir. Sıralamada 3. sırada bulunan takımımız aradaki 2 puanlık farkı önümüzdeki maçlarda kapattığı takdirde inşallah bu seferde Tekirdağ Süper Amatörde şampiyon olacaktır. Dileğim 4 yıl önceki oluşan atmosferin bu yemekte de oluşması bu dayanışmanın ve katkının yine bizleri ve ilçemizi şampiyonluğa taşımasıdır. Buna yürekten inanıyorum. Takımımızı ve ilçemizi bu alanda başarıyla temsil ederek başarıya taşıyan başta futbolcularımızı, teknik heyetimizi ve katkısı olan herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum.
65 YILLIK GEÇMİŞİ İLE BÖLGENİN EN ESKİ KULÜPLERİNDEN BİRİYİZ”
Saray Belediyespor 65 yıllık geçmişi ile ilçemizin ve bölgemizin en eski kulüplerinden biridir. 65 yıllık mazisi içinde Saray Belediyespor olarak ilçemize ve ilçemiz gençliğine sportif alanlarda imkan ve fırsat yaratmaya çalışıyoruz. 1953 yılından bu yana bu alanda sporcu ve yönetici olarak görev alan insanlarımızla ilçemizi başarıyla temsil eden kulübümüzde, bu görevler bizlere nasip olmuştur. Bir müddet sonra bu bayrak bizden sonra gelenlere teslim edilecektir. Zamanında sporcusu olduğum ve bugünde başkanlığını yaptığım kulübümüzde, ilk kurulduğu günden bugüne emeği geçen herkese huzurlarınızda en içten duygularımla teşekkür ediyorum.  Hayatta olanlara uzun ve mutlu yaşamlar diliyorum. Hayattan ayrılanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.
“DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Bu yemek kulübümüze maddi anlamda katkı sağlamak amacıyla düzenlendi. Bunun için bilet satarak bunu sağlamaya çalıştık. Ve bunda sizlerin katkılarıyla başarılı olduk. Ülkemizin ekonomik dar boğazdan geçtiği bu dönemde her kesimden insanlarımız yine de fedakârlık yaparak bizlere katkı sundunuz. Bunun için tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.
Bu geceyi organize ederken geçmişten günümüze kulübe katkısı ve emeği geçenleri davet ederken sıkıntılar yaşadık. Onları yemeğe davet edip bilet satmak bizlere ayıp ve saygısızlık olarak geldi. Bu nedenle olayları akışına bıraktık. Onlarını unutmadığımızı bilmelerini isteriz. Onları unutmak haddimize de değil, bunu da biliyoruz. Sadece kulübümüze daha fazla gelir sağlamak için böyle bir yol izledik. Eğer takımımız Tekirdağ Amatör Süper liginde şampiyon olursa yeni seçilecek belediye başkanımızdan bu kutlamada bir de vefa yemeği düzenlemesini istiyoruz. Çünkü geçmişten günümüze bu kulübe emeği geçmiş insanlarımızı hatırlamamız, bugün eksik bıraktığımız bu daveti o gün yerine getirmek istiyoruz. Bugün içinde kendilerinden anlayış ve hoşgörü bekliyoruz.
AKSOY BAŞKAN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Saray Belediyesi’nin son yıllarda sürekli ve başarılı bir şekilde Yaz Spor Okullarını devam ettirmesi, özellikle sportif alanda kulübümüzün alt yapılarında sporcu sayısının artmasına neden olmuştur. Bugün Saray Belediyespor 300’e yakın aktif lisanslı sporcusuyla ilimizde önemli bir başarıya imza atmıştır. Sporla uğraşan her gencin ve insanın sağlık, psikolojik, sosyal ve her yönden sporla uğraşmayan birisiyle aynı olması düşünülemez. Bu uzun vadeli ama kesinlikle doğru bir yatırımdır. Bu yatırımı insanımıza ve ilçemize yapanlara huzurunuzda tüm samimiyetimle teşekkür ediyorum. Yaz Spor Okulları uygulamasıyla, ilçemiz sahasını bölgemizin en iyi tesislerinden biri haline getirmesiyle, kulübümüzün her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarında yanımızda olmasıyla, yoğun mesaisi içinde bile bizle beraber olan, yol gösteren ve liderlik yapan Sayın Belediye Başkanımız Nazmi Çoban’a özellikle teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek belediye başkanımızdan da aynı yaklaşımları bekliyor ve istiyoruz.
“GENÇLERİMİZ İÇİN HER ŞEYE DEĞER”
Belediye Başkanımızın bu konulardaki çaba, gayret ve katkıları zaman zaman eleştirildi. Bunları göğüslemek ve bu konularda sorumluluk almak kolay işler değil. Ama onunda sizlerin de şunu bilmesini isterim ki yapılan bu kadar çalışma ve masraf sonucunda bir gencimizi bile kötü alışkanlıklardan kurtarabilirsek veya kurtarabildiysek görevini yapmış olmanın huzurunu yaşıyoruz. Bir tane gencimiz için bile bu çabaya değer. Şunu herkes iyi bilmelidir ki herkesin evlatları var ve bu gençler bizim gençlerimiz, onlar için her şeye değer. Bu ülke, bu ilçe ve bu gençler bizim. Gönlümüzden Ülke, Bayrak, Atatürk, Saray ve Spor sevgisi hiç eksik olmasın diyor, hepinize en içten duygularımla bir kez daha katılımlarınız ve katkılarınız için teşekkür ediyorum. ‘Vatanını en çok seven görevini en yapandır’ anlayışını bize rehber eden Ata’mızın yolunda bu ülkeye ve ilçemize hizmeti geçenlere selam olsun diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”
“ YAZ SPOR OKULLARI TRAKYA’DA ÖRNEK BİR ÇABA”
Başkan Aksoy’un ardından gecede bir konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban şöyle konuştu:
“ 1954’ten bu yana 65 yıldır Saray’da sportif alanda faaliyet gösteren Sarayspor’un bugünkü yöneticilerine Saray Belediyespor’a katkı için böylesine anlamlı bir dayanışma gecesinde bizleri buluşturdukları için yürekten teşekkür ediyorum. Başta İbrahim Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana büyük bir özveriyle birlikte çalıştık ve Sarayspor’a el attık. Sarayspor’un sorunlarını çözmek için birliktelik sergiledik. Özellikle okullar kapandıktan sonra sokaklarda tuzak yerlere sürüklenen çocuklarımızı kurtarmak ve onlara sahip çıkmak adına Saray’da Yaz Spor Okulları’nı açtık. Trakya’da örnek bir çabaydı bu. 1500-2000 arasında çocuğumuza yaz aylarında futbol, voleybol ve basketbol alanlarında onların okulda kazandıkları eğitimlerin yanında sportif alanlarda Belediye olarak destek sunduk. Ama bana bu yetkiyi veren Saray halkının desteğini Saray’ın çocuklarına ve Sarayspor’a sunduk. Bundan da mutluluk duyuyorum. Şuna inanıyorum ki, bizden sonra görev alacak olan arkadaşlarımız da Saray’a ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma adına spora olan desteklerini sürdüreceklerdir. Bizler sadece Sarayspor’a değil, Saray’ın mahallelerinde olan kulüplerimize de desteğimizi sürdürdük. Belediyeler yasasının bize verdiği yetkiye dayanarak kulüplerimize maddi ve onların ihtiyaçları olan formasından topuna kadar maddi olmayan diğer ihtiyaçları da Belediye olarak karşıladık. Bunların sonucunu almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Ben sözlerime burada son verirken böylesine anlamlı bir katılım ve birliktelik sergileyen Saray halkına, siyasilerine ve Saray’ın geleceğine sahip çıkmak isteyenlere yürekten teşekkür ediyorum. Bir de Sarayspor’a 65 yıl öncesinden bugüne kadar hizmet etmiş top koşturmuş, yöneticilik yapmış olanlara alkışlarınız onlara olsun.”
SEDA ÇAKMAK UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI
Konuşmaların ardından gecede sevilen şarkıcı Seda Çakmak sahne aldı. Güzel şarkıcı Seda Çakmak sesi ve performansıyla gecenin ilerleyen saatlerine kadar davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Saray Belediyespor birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi katılımı, coşkusu ve başarılı organizasyonuyla örnek organizasyonlar arasında yerini aldı.

 

Saray Haber