Saray Devlet Hastanesi yine eleştirilerin hedefinde

D grubundan C grubuna yükselen, son olarak da 10 pratisyen hekimin atandığı Saray Devlet Hastanesi son günlerde yine eleştirilerin hedefinde

Saray Devlet Hastanesi yine eleştirilerin hedefinde
Yayınlama: 14.11.2023
Düzenleme: 14.11.2023 13:22
A+
A-

Sağlık hizmeti almak için Saray Devlet Hastanesine giden vatandaşlar, yaşadıkları sorunları sosyal medya hesaplarında dile getiriyorlar.
MUAYENE İÇİN BEKLENEN DOKTOR 3.5 SAATTE GELDİ
Devlet Hastanesinde muayene olmak üç buçuk saat dahiliye doktorunu beklediklerini dile getiren Saraylı vatandaş, tepkisini şu cümlelerle ifade etti:
“Allah doktorlarımızı başımızdan eksik etmesin ama Saray Devlet Hastanesine de kimseyi düşürmesin. Saat 10.00’da getirdiğimiz hasta saat 13.30 oldu hala dahiliye doktoru bekliyor. (hastanede değilmiş geliyormuş zat-ı muhterem) Biz de sevk olsun diye bekliyoruz. Şimdi olayı siyasete bağlamak istemiyorum ama seçim zamanı bilmem kaç hekim, bilmem kaç hemşire gibi müjdeler açıklayanlar gelsinler de burada tedavi olsunlar ya da rezilliği görsünler. Hazır yerel secimler yaklaşırken iyi bir reklam kampanyası olur.”
SINIF ATLADIĞI SÖYLENEN HASTANEDE İÇMEYE SU BULAMADIK!
Koskoca Saray Devlet Hastanesinde içmeye bir bardak su bulamayan Saraylı bir diğer vatandaş ise yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı:
“Hastaneye acilden giriş yaptık. Hastamız aşırı susadı. Sabahtan beri bir şey yiyip içmemiş. Hastanede su yok. Hemşireye sorduk. ‘Otomatlarda var’ dedi. Gittik baktık. Bozuk, çalışmıyor. Hafta sonu polikliniklerin olduğu kısım kapalı olduğu için oradan da su bulamadık. Karşıda can çekişen bir teyze can havliyle yanındaki bir buçuk litrelik su şişesini gösterip: ‘Bardak bulun’ diyebildi. Bardak sorduk her yere, bulamadık. Hastanede su bulamayacağımızı anlayınca bir kilometre kadar ötedeki en yakın marketten temin ettik. Sınıf atladığı söylenen hastaneye içme suyu getirebilmemiz yarım saat kadar sürdü. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hayrına biraz içme suyu göndersin Saray Devlet Hastanesi’ne. Zira AKP’li yöneticiler ‘sınıf atlama’ peşinde. Belli ki susuz kalmamışlar hiç, karınları da tok. Kısacası şarkıda da dediği gibi: Ölsek yunmaya suyumuz yok.”

Saray Haber