Saray Kültür Merkezi’ne kavuşuyor

Saray Kültür Merkezi’ne kavuşuyor
Yayınlama: 24.08.2017
A+
A-

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında temelini 16 Mayıs’ta attığı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin ardından, bir büyük projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Saray halkının yıllardır özlemini çektiği, içerisinde restaurant, kafe, sergi alanı, boyama, resim, el sanatları atölyesi, müzik dersliği sınıfı, çocuk kütüphanesi, normal kütüphane, 500 kişilik tiyatro salonu, 2 adet cep sinema salonu ve 1 adet altı boyutlu sinema salonu bulunacak Saray Kültür Merkezi önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Bu önemli projeyi Saray’ın farklı noktalarına astığı pankartlarla duyuran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, pankartta “Yenilenen, gelişen ve büyüyen Saray için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Kültür Merkezi için geri sayım başladı.
KÜLTÜR MERKEZİ İHALEYE ÇIKIYOR
Kültür Merkezi projesini tamamlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde ihale takvimini başlatacak. Geçtiğimiz günlerde Saray’ı ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kültür Merkezi’nin temelini bu yıl içinde atacaklarını açıklamıştı. Albayrak’ın bu açıklamasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Saray’da yapımı devam eden ve Saray’a kazandırılacak projeleri anlatan pankartları ilçenin farklı noktalarına astılar. Kültür Merkezi projesiyle birlikte yapımına devam edilen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin de yer aldığı pankartlarda, “Yenilenen, gelişen ve büyüyen Saray için çalışıyoruz” ifadesine yer verildi.

KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ’NDE NELER OLACAK?
Tamamlandıktan sonra Saraylıların en önemli buluşma noktası haline gelecek Kültür Merkezi hakkında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şu bilgileri paylaştı:
“Saray ilçesi Yeni Mahalle’ye yapılması planlanan Saray Kültür Merkezi Projesinin toplam inşaat alanı 16.268 m2’dir. Proje 2 bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kat olmak üzere altı katlı binadan oluşmaktadır. Projede restorant, 2 kafe, sergi alanı, boyama, resim, el sanatları atölyesi, müzik dersliği sınıfı, çocuk kütüphanesi, normal kütüphane, 500 kişilik tiyatro salonu, 2 adet cep sinema salonu, 1 adet altı boyutlu sinema salonu yer almaktadır.”

Saray Haber