Saray Streetball göz doldurdu

Saray Streetball göz doldurdu
Yayınlama: 01.08.2019
A+
A-

Hem sporcu hem de izleyici katılımıyla Trakya Bölgesi’nin en iyi sokak basketbolu organizasyonu olarak gösterilen Beyza Adalı Saray Streetball Turnuvası renkli ve çekişmeli geçen maçlarla nefesleri kesti. 4 kategoride 47 takım ile 180’den fazla sporcunun katıldığı turnuvanın büyükler finalinde Saray Doğayı Koruma Derneği ve Kulis takımları karşılaştı. Çekişmeli geçen mücadelede sonunda 15-11’luk skorla şampiyonluğa Saray Doğayı Koruma Derneği uzandı. Bu yıl izleyici rekorunun kırıldığı turnuvada gençler kategorisinde Sadrazamın Sağ Turnikesi, yıldızlarda Natural 41, küçüklerde Saray Doğayı Koruma Derneği şampiyon oldu.

Saray Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen Beyza Adalı Saray Streetball Turnuvası 26-28 Temmuz tarihleri arasında Atatürk Ortaokulu basketbol sahasında düzenlendi.
KALBİMİZDESİN KAPTAN..
Geçtiğimiz yıl trafik kazasında kaybettiğimiz, Saray’ın yetiştirdiği örnek ve başarılı sporculardan Beyza Adalı’nın adı turnuvaya verildi. Maçların oynandığı alana üzerinde Beyza Adalı’nın fotoğrafı bulunan ‘Kalbimizdesin Kaptan, Anısını Sahalarda Yaşatacağız’ yazılı pankart asıldı.
KATILIM VE SEYİRCİ REKORU KIRILDI
Üç gün süren turnuva hem sporcu hem de izleyici katılımıyla dikkatleri üzerine çekti. 4 kategoride 47 takım ile 180’den fazla sporcunun katıldığı turnuva, birbirinden zevkli ve çekişmeli maçları ile seyircilerden tam not aldı. Final karşılaşmalarının oynadığı Pazar akşamı turnuva tarihinin seyirci rekoru kırıldı. Oldukça çekişmeli geçen ve birbirinden güzel hareketlere imza atılan büyükler kategorisinde şampiyonluk maçını Saray Doğayı Koruma Derneği ve Kulis takımları oynadı. Karşılıklı sayılarla başlayan şampiyonluk maçının son bölümünü çok iyi oynayan, Ercan Dedeoğlu, Mehmet Saday, Rıza Ozan Söyler ve Toprak Bostan’dan oluşan, Saray Doğayı Koruma Derneği mücadeleden 15-11 galibiyetle ayrılarak, şampiyonluğa uzandı.  gençler kategorisinde Sadrazamın Sağ Turnikesi, yıldızlarda Natural 41, küçüklerde Saray Doğayı Koruma Derneği şampiyon oldu. Hem büyükler hem de küçükler kategorisinde şampiyon olan Saray Doğayı Koruma Derneği, turnuvaya damgasını vuran takım oldu.
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Kategorilerde dereceye girenlere kupa, madalya ve ödülleri Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Ünal, Saray Engelliler Derneği Başkanı Levent Yörük ve Beyza Adalı’nın anne ve babası tarafından takdim edildi.
DERECEYE GİRENLER VE TURNUVANIN EN’LERİ
Büyükler Kategorisi
Şampiyon Saray Doğayı Koruma Derneği, 2’inci Kulis, 3’üncü Hercules, 4’üncü Peja.
Gençler Kategorisi
Şampiyon Sadrazamın Sağ Turnikesi, 2’inci Takoz, 3’üncü Magnet Three, 4’üncü Şemsipaşa Pasajı Sk.
Yıldızlar Kategorisi
Şampiyon Natural 41, 2’inci Sadrazamın Sol Turnikesi, 3’üncü Üsküdar Basketbol, 4’üncü Savoy’s Saldiers.
Küçükler Kategorisi
Şampiyon Saray Doğayı Koruma Derneği, 2’inci Saray Nets, 3’üncü Bilgin Balkanspor, 4’üncü Zeitnot.
En Değerli Oyuncu Saray Doğayı Koruma Derneği’nden Mehmet Saday
En Değerli Genç Oyuncu Sadrazamın Sağ Turnikesi’nden Anıl Tezcan
En Centilmen Takım Havuzbaşı
Smaç Şampiyonu Batuhan Bahçe
3’lük Şampiyonu Gökalp Akgün.
“TURNUVANIN VAR OLMASI ŞAMPİYONLUKTAN DAHA ÖNEMLİ”
Büyükler kategorisinde şampiyon olan Saray Doğayı Koruma Derneği’nin takım kaptanı Ercan Dedeoğlu, turnuvayı ve şampiyonluğu değerlendirdi. Dedeoğlu şunları ifade etti:
“Şampiyon olmak tabii ki güzel ama ondan çok daha önemli olduğunu düşündüğüm şeyler var. Bunlardan birincisi bu turnuvanın var olması. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir diğeri bu kadar kaliteli oyuncuların bu turnuvaya katılması. Onları izleyen oyuncularımın basketbolları gelişiyor, bu yüzden tüm rakiplerimize minnettarım. Son derece çekişmeli maçların arından gelen şampiyonluk için takım arkadaşlarımı kutluyorum.
“BU ŞAMPİYONLUK ORMANLARIMIZA GÖZ DİKENLERE BİR MESAJDIR”
Son olarak şunu belirtmek isterim; Biliyorsunuz küçükler kategorisinde de Saray Doğayı Koruma Derneği şampiyon oldu. Büyüklerde de. Bizim ormanlarımıza, suyumuza, havamıza göz diken RES’i, HES’i, Taş ve Maden Ocakları ile tüm sermaye grupları mesajımızı alsın! Bizimle başa çıkmak kolay değildir. Bu kaliteli takımları yenen Saray Doğayı Koruma Derneği rant uğruna ormanlarımızı ve yaşam alanlarımızı yok edenlere neler yapmaz, bir düşünün.”
“HEM SEYİRCİ HEM DE SPORCU KATILIMINDA REKOR”
Trakya’nın en başarılı sokak basketbolu turnuvasını hayata geçiren Turnuva Komitesi, şu değerlendirmede bulundu:
“Yirmi yılı aşkın süredir, belli dönemlerde kesinti yaşamış da olsa; Saray Streetball bu ilçede basketbol kültürünü yaratan ve geliştiren en önemli organizasyondur. Bu yıl turnuvamızın halkımızın teveccühü ile en kalabalık senesini geçirmesi bizleri gururlandırmıştır. Yine tüm kategorilerde sporcularımızın yoğun katılımıyla, turnuvamıza tam 180 sporcunun katılımı bizler için yeni bir rekordur. Belediyemizin tüm imkanlarını seferber eden Sayın Özgen Erkiş’e, turnuvamızın alanını güvenli ve amacına uygun şekillendiren belediye emekçilerine, herkesten çok sahayı boyayan, temizleyen, turnuvamızı duyuran en küçüğünden en büyüğüne tüm basketbolcu kardeşlerimize tüm kalbimizle teşekkür ediyoruz.
“BEYZA ADALI ADI BİZLER İÇİN ONURDUR”
Çok genç bir yaşta aramızdan ayrılan, karakteri ve başarılarıyla her zaman hatırlayacağımız, ilçemizin voleybolcu meleği Beyza Adalı’nın adının bu yıl turnuvamızın adı olması bizler için bir onurdur.
“HER SENE ÜSTÜNE KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Gelen, izleyen, katılan, yarışan dolayısıyla küçük yaştaki sporcularımızın gelişimine katkı sunan herkese minnettarız. Kolektif emek ve kolektif akıl ile gün geçtikçe büyüyen bu organizasyonun, bizden sonraki nesillere miras kalması için çalışmaya ve her sene üstüne koymaya devam edeceğiz.”

Saray Haber