Saraylı doktor profesörlük belgesini aldı

Genel Cerrahi Uzmanı, Saraylı hemşehrimiz Prof. Dr. Erman Aytaç, profesörlük belgesini aldı

Saraylı doktor profesörlük belgesini aldı
Yayınlama: 06.05.2024
Düzenleme: 06.05.2024 11:54
A+
A-

2023 yılında profesörlük unvanı almaya hak kazanan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erman Aytaç, geçtiğimiz günlerde de profesörlük belgesini aldı.

Teşekkür etti
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla mutluluğunu dile getiren Prof. Dr. Erman Aytaç, şunları ifade etti:
“Onur Duydum!
Acıbadem Üniversitesi Akademik Kurulu’nda çok değerli hocalarım ve çalışma arkadaşlarım ile birlikte Profesörlük Belgemi almaktan mutluluk duydum.
Akademik hayatın en değerli ürünü, kendi alanımıza bir meslektaş kazandırmak ve çalışma alanımızın profesyonel uygulamalarını şekillendiren yayınlar yapmaktır.
Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023 yılı kapsamında en çok yayın üreten öğretim üyeleri arasında yer almaktan onur duydum.
Bu anlamda destek olan herkese bir teşekkürü borç bilirim.”

Prof. Dr. Erman Aytaç kimdir?

Mayıs 1982’de Tekirdağ’ın Saray İlçesinde doğdu. İlköğretimini Tekirdağ Atatürk İlkokulu, ortaokulu Saray Ali Naki Erenyol Ortaokulu ve lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. Tıp fakültesini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde okudu ve 2006 yılında tıp doktoru unvanını kazandı. Genel Cerrahi uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesindeki Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda tamamladı ve “Karaciğer iskemi/reperfüzyon hasarında intestinal translokasyon.” başlıklı teziyle 2012 yılında Genel Cerrahi Uzmanı oldu. Hala Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. Uluslararası dergilerde yayımlanmış 152 ve ulusal dergilerde yayımlanmış 40 bilimsel makalesi mevcuttur. Makaleleri günümüze dek toplam 2169 atıf almıştır ve h-endeksi 24’tür. Ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda 300’ün üzerinde bildirim sundu. Bu çalışmalardan bazıları Eczacıbaşı Tıp Öğrencileri Proje Büyük Ödülü, Ulusal Kolon Rektum Cerrahisi Kongresi Serbest Bildiri Birincilik Ödülü ve Amerikan Cerrahlar Koleji Araştırma Forumları’nda en iyi sunum ödüllerine layık görüldü. Uluslararası indeksler kapsamında yayınlanan birçok üst düzey bilimsel dergide yayın kurulu üyeliği ve hakemlik yapmaktadır.

Saray Haber