Yanıt bekleyen sorular

Yanıt bekleyen sorular
Yayınlama: 02.09.2019
A+
A-

Saray Atatürk Ortaokulu binasına 2019 – 2020 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala eğitim görülemez raporu verilmesi beraberinde bazı soruları da gündeme getirdi.

Çocuklarını 75. Yıl İlkokulu’na göndermek zorunda kalan veliler, sosyal medya üzerinden yetkililere hem tepkilerini dile getirdi hem de yanıtlanması için sorular yöneltti.  
İşte yanıt bekleyen o sorular:
1-) Atatürk Ortaokulu binasında geçtiğimiz yıllarda da çatlakların oluştuğu ve bu çatlakların sıva ile kapatıldığı iddiaları doğru mudur?
2-) Geçmiş yıllarda da yapısal sorunların ortaya çıktığı binada dayanıklılık testi yaptırılmış mıydı? Ya da geçtiğimiz hafta alınan eğitim görülemez raporundan önce binanın dayanıklılık testi en son ne zaman yaptırılmıştır?
3-) Binaya eğitim görülemez raporunun verilmesinin ardından özelikle sosyal medyada bina yapılırken kullanılan malzeme ve inşaat teknikleri nedeniyle önemli sıkıntıların yaşandığı hatta inşaat sırasında merdivenlerin çöktüğü iddia edilmiştir. Atatürk Ortaokulu’nda eğitim ve öğretimin başladığı döneme (1986 yılı deniliyor) ait bina teknik ve dayanıklılık raporu var mıdır?
4-) Binada önemli yapısal sorunlar yaşanırken geçtiğimiz günlerde çatı tadilatı yaptırıldığı ifade edilmektedir. Bugünden bakıldığında boşa yapılan bu tadilat hangi firmaya yaptırılmıştır ve maliyeti nedir?
5-) Atatürk Ortaokulu binasında ortaya çıkan durum gözlerin diğer okullara çevrilmesine neden olmuştur. Saray’daki okulların deprem dayanıklılık testi yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne zaman yapılmıştır?
6-) Saray’daki okulların olası bir depremde veya zaman içerisinde eğitim görülemez hale gelmesi durumda (Atatürk Ortaokulu’nda olduğu gibi) Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün halihazırda bir B planı var mıdır?
7-) Saray Atatürk Ortaokulu binasına eğitim görülemez raporunun verilmesinin ardından öğrencilerin eğitim ve öğretime 75. Yıl İlkokulu’nda devam edeceği açıklanmıştır. İkili eğitim anlamına gelen bu uygulama kaç yıl devam edecektir?
8- Saray’da eğitim kalitesinin yukarıya taşınması ve Saray’ın yeniden tekli eğitime geçebilmesi için Atatürk Ortaokulu binasının bir an önce yıkılıp, yeniden yapılması büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda Atatürk Ortaokulu binasının biran önce yıkılması ve yeni bina yapımının programa alınması için çalışmalara başlanmış mıdır?
9-) İmam Hatip Ortaokulu hem öğrenci sayısı hem fiziki koşulları hem de Atatürk Ortaokulu’na yakınlığı ile daha uygun şartları taşımasına karşın neden tercih edilmedi? Doğru bir planlama ile Atatürk Ortaokulu öğrencileri İmam Hatip Ortaokulu’nda tekli eğitme devam edemez miydi?

 

Saray Haber