Çöp konteynırlarını yakmayın!

Çöp konteynırlarını yakmayın!
Yayınlama: 28.10.2016
A+
A-


‘Temizlik imandan gelir’ şeklinde bir toplumsal deyişimiz var. Toplum olarak ortak yaşam alanımızın en önemli kullanım argümanlarından birisi de çöp konteynırları. Fakat bazen kasıtlı bazen ise bilinçsizce yakılan çöp konteynırları, hem şehrin havasına hem de sokak hayvanlarına geri dönüşü olmayan zararlar verebiliyor. Kamu malı olan ve toplumun ortak kullanımındaki çöp konteynırı kullanışsız hale gelebiliyor.
cop-konteynirlarini-yakmayin
İNSAN SAĞLIĞINI VE DOĞAYI TEHDİT EDİYOR
Toplum olarak çöplerden kurtulmak adına ateş yakmak doğamızda olan yanlış bir alışkanlık. Çünkü yanan çöpler gaz yolu ile doğaya karışıyor ve belki de geri dönüşüm ile doğaya karışacak olan atıklar da kullanışsız hale geliyor. Saray ilçe merkezinde de sıkça rastlanan çöp konteynırlarındaki yangınlar insan sağlığını ve doğayı tehdit ediyor.
HERKES BİLİNÇLİ DAVRANMAK ZORUNDA
Çöp konteynırı deyip geçmeyin. Özellikle kış aylarında yani bu günlerimizde çöp konteynırları sokak hayvanlarının yiyecek bulduğu veya soğuktan korunmak için sığındığı bir yuva olabiliyor. Bu dünyada yaşayan tek biz olmadığımızın bilinciyle bu konuda duyarlı davranmamız gerekiyor. İçilen sigara izmariti, sobadan çıkan kül ve yanmamış kömür u yangını ve her canlıyı olumsuz etkileyecek çöp konteynırı yangınlarına sebebiyet verebiliyor.

Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

Saray Haber