10 yılda Belçika kadar tarım arazisi kaybedildi

10 yılda Belçika kadar tarım arazisi kaybedildi
Yayınlama: 20.05.2015
A+
A-

Ziraat Mühendisleri Odası’nın hesaplamalarına göre, Türkiye’de son 10 yılda çiftçilerin ekmekten vazgeçtiği tarım arazisi alanı 27 milyon dekarı buldu.
TARIM ARAZİSİ
ÇİFTÇİLER EKMEKTEN VAZGEÇTİ
Türkiye son 10 yılda Belçika büyüklüğünde tarım arazisini kaybetti. Ziraat Mühendisleri Odası, uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçilerin 27 milyon dekar araziyi ekmekten vazgeçtiğini belirtti.
NEDENİ YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI
Belçika kadar bir alana denk düşen bu kaybın nedeni ise, uygulanan yanlış tarım politikaları oldu. Türkiye’de ayrıca teknik ve ekonomik ölçütlerde sulanabilir arazi büyüklüğü 85 milyon dekar iken, bu arazinin 26 milyon dekarı hala sulama ile buluşturulamadı.
İTHALAT ARTIYOR
Ziraat Mühendisleri, açıklamalarında, büyükbaş hayvancılık ve kanatlı sektörünün yem ihtiyacını karşılayan soya ve mısır ekimindeki soruna da dikkat çekti. Verilere göre, Türkiye her iki üründe de hala kendine yeterliliği sağlayamadı, sadece 2014 yılında yurt dışından 2 milyon ton soya, 1,4 milyon ton da mısır ithal edildi ve bu iki ürün için 1,5 milyar dolara yakın ödeme yapıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber