Alan da belli, satan da belli!

Alan da belli, satan da belli!
Yayınlama: 20.01.2015
A+
A-

Saray Kaymakamlığı ve Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Maddeye değil, Hayata Bağlan’ başlıklı panele Halil Gören’in yaptığı konuşma damga vurdu. Saray’da dört mahalle muhtarına sorulması durumunda bile kimin bağımlılık yapan madde sattığının, kimin kullandığının ortaya çıkacağını söyleyen Gören, “Saray’da bağımlılık yapan madde satanlar da belli alanlarda belli. Bu konuda Emniyete, Jandarmaya ve diğer yetkili kurumlara defalarca başvurmama rağmen bir adım bile atılmadı. Acil olarak Kaymakamlığın ve Belediyenin de içinde bulunduğu bir komisyon kurulmalı ve bağımlılık yapan madde satışına dur denilmelidir” dedi.
alanda belli satan da
‘Maddeye değil, Hayata Bağlan’ başlıklı panelde söz alarak sert bir konuşma yapan Halil Gören, “Saray’da bağımlılık yapan madde satanlar da belli alanlarda belli. Ama bunlara karşı yeterli mücadele verilmiyor” dedi.
AİLELER AĞLIYOR
Kendi çocuğunun da madde bağımlısı olduğunu geçtiğimiz aylarda fark ettiklerini söyleyen Gören, “İnsanların hayatını karartan bu madde artık evlere kadar girmiş bulunuyor. Evladım bu madde yüzünden yataklara düşmüş durumda. Saray’da birçok aile çocuklarının durumuna sadece ağlıyor. İlçemizde yıllardır devam eden bu bağımlılık yapan madde satışına ne yazık ki yetkililer dur demiyor” dedi.
SOKAKLARIMIZDA TİNERCİLERE RASTLAR OLDUK
Saray’ın sokaklarının çocuklar için artık güvenli olmaktan çıkmaya başladığını söyleyen Gören, “Üzülerek söylüyorum, sokakları gezdiğimizde bali çeken, tiner koklayan çocuklarla karşı karşıya kalıyorum. Saray’da dört mahalle muhtarına sorulması durumunda bile kimin bağımlılık yapan madde sattığı, kimin kullandığı ortaya çıkacaktır. Çok açık, Saray’da bağımlılık yapan madde satanlar da belli alanlarda belli. Hangi sokakta, hangi evde bağımlılık yapan madde satışı yapıldığını, kullanıldığını 20-30 defa yetkililere bildirdim ama ortada atılan bir adım yok” ifadelerini kullandı.
KOMİSYON KURULMALI
Bağımlılık yapan madde satışının ve kullanımın önüne geçmek için yetkililere büyük görev düştüğünü söyleyen Gören, “Acilen Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın içinde olacağı bir komisyon kurulmalı. Bu komisyon kararlılıkla bu işin üzerine giderek, çocuklarımız zehirleyen bağımlılık yapan maddelerden Saray’ı temizlemelidir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber