Aytaç: “Ülkemizin geleceği öğretmenlerin elindedir”

<strong>Aytaç: “Ülkemizin geleceği öğretmenlerin elindedir”</strong>
Yayınlama: 24.11.2022
A+
A-

CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Ülkemizin geleceğinin öğretmenlerin elinde olduğunu belirten Aytaç, “Ücretli ve sözleşmeli öğretmen uygulamasına son vereceğiz. Bütün öğretmenler kadrolu olacak” dedi

Kendisi de emekli bir eğitimci olan İlçe Başkanı Aytaç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sevgili öğretmen arkadaşlarım, sizler çok önemli bir güçsünüz. Farklı siyasal düşüncelerde olabilirsiniz farklı kimlikleriniz, farklı inançlarınız olabilir. Ama eğitimin evrenselliği konusunda ortak hareket etmek zorundasınız, birlikte hareket etmek zorundasınız; çünkü söz konusu olan bizim çocuklarımız ve o çocukların çok iyi eğitim alması lazım. Okul ayırımı yapmadan, bölge ayrımı yapmadan bütün çocuklarımızın nitelikli, kaliteli, sorgulayan eğitimi almaları ve bunu da hak ettiklerini bilmeniz gerekiyor.

Öğretmenlerimiz bir sürü sorunlar yumağıyla karşı karşıya ama şunu da söyleyeyim nerede bir sorun dile gelmişse mutlaka onu nasıl çözüleceğini de dile getiriyoruz, nasıl çözüleceğini de söylüyoruz. Bütün mesele sorunla beraber çözümü de ortaya koymaktır. Öğretmen mademki eğitimin öznesidir, mademki bütün dünya bunu böyle kabul ediyor ve bütün uygulamalarda öğretmen sorunlarından arındırıldığında eğitim çok daha başarılı çizgiye oturuyorsa bizimde öğretmenlerle ilgili yapmamız gereken bir şeyler var demektir.

Yapacaklarımız:
1-Öğretmenlik mesleğini yeniden hak ettiği saygınlığa ulaştıracağız.
2-Öğretmen alımlarında sözlü sınavı kaldıracağız.
3-Öğretmen performans sistemini kaldırarak mesleki eğitimleri yaygınlaştıracağız.
4-Öğretmen maaşlarını iyileştireceğiz, bütün öğretmenler kadrolu olacak ücretli ve sözleşmeli öğretmen uygulamasına son vereceğiz. Öğretmenler Gününde öğretmenlere birer maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenlere 3600 ek gösterge imkanını sağlayacağız, öğretim tazminatlarını arttıracağız ek ders ücretini iki katına çıkaracağız.
5-Öğretmenlerin aile bütünlüğünü her koşulda sağlayacağız.
6-Öğretmen Liselerini yeniden açacağız. Sadece öğretmen yetiştiren üniversiteler kuracağız bunun yanında öğretmenlerin yüksek lisans ve doktora yapmalarına da teşvik edeceğiz.
7-Yönetici atamalarında liyakata dayalı olacak.
8-Teftiş sistemini yeniden yapılandıracağız.
9-Atama bekleyen binlerce öğretmen olmasına karşın hala öğretmen açığımız var bunu hizmet bekleyen toplumun her noktasına ülkenin tüm coğrafyasına taşıyarak atamalarını gerçekleştireceğiz.
10-Eğitim öğretime hazırlık ödeneğini tüm eğitim çalışanlarına vereceğiz.
11-Okulların açık olduğu günlerde toplu taşıma araçları tüm eğitim çalışanlarına ücretsiz olacak.
12-Okul aile birliklerine biraz daha fazla yetki vererek öğretmen ve öğrenciyi buluşturan, velileri buluşturan bir yapının oluşmasını sağlayacağız.

Biz öğretmenlerin toplun en saygın sınıfı olarak kabul edilmesini istiyoruz. Bizi yetiştiren, topluma kazandıran, bugünlere getiren kişinin öğretmen olduğunu asla ve asla unutmamamız gerekiyor. Ülkenin geleceği öğretmenlerin elindedir. Öğretmenlerimize yeterli ortamı, sağlıklı ortamı görev yapacak bir ortamı sağlamak mecburiyetindeyiz. Biz ileriye gitmek kararlılığındayız peki kimlerle birlikte? Öğretmenlerimizle birlikte..
Hepinize en içten saygılarımı sunarım.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber