Biri 3 ayda yaptı, diğeri 4 yıldır yapacak

Biri 3 ayda yaptı, diğeri 4 yıldır yapacak
Yayınlama: 26.02.2020
A+
A-

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Küçükyoncalı Mahallesinde köy içi köprü çalışmasını 3 ayda tamamlaması, gözlerin DSİ’ye çevrilmesine neden oldu. Zira DSİ 2016 yılında başlattığı Galata Deresi Islah Projesi kapsamında dere üzerinde bulunan iki köprünün yenileneceğini açıklamıştı. Aradan geçen 4 yılda köprülerle ilgili hiçbir çalışma yapılmazken, dere ıslahı da tamamlanamadı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 3 ay önce yapımına başladığı Küçükyoncalı köy içi köprüsünü hizmete sunarken, Galata Deresi üzerindeki iki köprü yenilenmek için 4 yıldır DSİ’yi bekliyor.
25 MİLYONLUK ÇALIŞMALAR İKİ DEFA YARIDA KALDI
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından 2016 yılında Galata Deresi’nde başlatılan dere ıslah çalışmaları kapsamında Galata ve Küçükyoncalı köprülerinin yıkılıp yeniden yapılacağı açıklanmıştı. 25 Milyon TL’lik dere ıslah çalışmaları bir değil iki defa yarıda kalmış, 2017 yılı sonu ile Galata Deresinde çalışmalar tamamen durmuştu. Islah çalışmalarının yarıda kalmasıyla birlikte köprülerin yenilenmesi de bir başka bahara kalmıştı.
İKİ KÖPRÜDE DE SİRKÜLASYON YOĞUN
Kapaklı yönünden Saray’a ilk giriş güzergahı üzerinde bulunan Galata Köprüsünde araç yoğunluğu bir hayli fazla. Küçük Sanayi Sitesine yürüme giden vatandaşlar ile Saray Meslek Yüksek Okulunda okuyan öğrencilerin de güzergahında bulunan köprünün azımsanamayacak bir yaya yoğunluğu da var. Keza aynı durum Küçükyoncalı Köprüsü için de geçerli. Saray Devlet Hastanesine ve Küçükyoncalı Mahallesine ulaşımı sağlayan Küçükyoncalı köprüsünün göz ardı edilemeyecek bir sirkülasyonu var. Buna karşın iki köprünün de fiziki durumu bu yoğunluğu kaldırabilecek durumda değil. İki köprüde de yaya kaldırımı bulunmazken, Küçükyoncalı köprüsünden yan yana iki araç zor geçiyor.
GÖZLER BÜYÜKŞEHİR’E ÇEVRİLMİŞ DURUMDA
DSİ’nin 4 yıldır dere ıslahını tamamlayamaması gözlerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne çevrilmesine neden oldu. Zira geçtiğimiz yılın aralık ayında Küçükyoncalı Mahallesi’nde köprü yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi, 3 aylık bir mesainin ardından köprüyü hizmete sundu. DSİ’nin sorumluluğunda olmasına karşın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Saray’ın öncelikli ihtiyaçları arasında olan köprülere el atıp atmayacağı merak konusu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Nezahat sevinç dedi ki:

    Hasta oluyoruz hastaneye gitmek için otobüs bekliyoruz saatte 1 otobüs var hastaneye gidiyoruz sadece dahiliye çocuk kadın doğum ve diş doktoru var ama randevu almak mümkün değil diğer branşların doktoru yok benim gibi Sarayda yaşayan bir çok insan 2 vasıtayla Çerkezköy devlet hastanesine gitmek zorunda kalıyor istanbuldan gelip saraya yerleştim ama pişmanım imkanım olsa mecbur olmasam burada durmam ?

Saray Haber