Çocuk Festivali’ne görkemli açılış

Çocuk Festivali’ne görkemli açılış
Yayınlama: 20.04.2016
A+
A-

Saray Belediyesi 1. Uluslararası Çocuk Festivali kortej yürüyüşü, festival ateşinin yakılması ve konuk ülke ekiplerinin sahne gösterileriyle başladı. Bosna Hersek, Bulgaristan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen çocukların oluşturduğu kortej geçişi Saray sokaklarında renkli görüntüler oluştururken, Saraylılar kortej yürüyüşüne alkışlarıyla destek verdi. Yürüyüş sonrası Atatürk Alanı’nı dolduran vatandaşlar çocukların performanslarını ilgiyle izledi.
uluslararası çocuk festivali12
Saray Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Çocuk Festivali 19 Nisan Salı Günü saat 19.30’da düzenlenen kortej geçişiyle başladı.
RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Bosna Hersek, Bulgaristan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen çocukla birlikte yüzlerce çocuğun katıldığı kortej, Saray sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Atatürk Alanı’ndan başlayan kortej ada yürüyüşünün ardından başlangıç noktasında sona erdi. Atatürk Anıtı önünde Festival Ateşinin yakılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden açılış programında, misafir ülkelerin grupları alkışlar eşliğinde sahneye davet edildi.
uluslararası çocuk festivali13“ATATÜRK 23 NİSANI’I SİZLERE ADADI”
Festivalin açılış konuşmasını yapan Saray Belediye Başkan V. İbrahim Aksoy, şunları ifade etti:
“Bulgaristan, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ukrayna’dan gelen çok değerli dostlarımız, kardeş çocuklarımız, Saray’ımızın sevgili çocukları ve değerli aileleri; Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk dünyada ilk ve tek çocuk bayramını bundan 96 yıl önce bu ülkenin çocuklarına armağan etmişti. Ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğünün ilanı olan 23 Nisan’ı sizlere adamıştı.
uluslararası çocuk festivali5“ÇOCUKLARIMIZ BARIŞ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK KÜLTÜRÜYLE BÜYÜYOR”
Biz de birkaç yıldan beri Saray’da uluslararası çapta düzenlemeye başladığımız festivallerimize bir yenisi ekliyor ve çocuklarımıza uluslararası bir festival armağan ediyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Çocuk Festivali’nde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Saray’ın çocuklarını barış, dostluk ve kardeşlik kültürüyle yetiştirmenin onurunu yaşıyoruz. Beş gün boyunca sürecek olan festivalimiz boyunca, çocuklarımız belki de ömür boyu dost olacakları kardeşleriyle birlikte etkinlikler düzenleyecek, eğlenceli ve keyifli zamanlar geçirecek.
uluslararası çocuk festivali10“KARDEŞLİĞİ YEŞERTECEK ÇOCUKLARIMIZI ÇOK SEVİYORUZ”
Cumhuriyet’imizin değerlerinde barış, kardeşlik ve dayanışma duyguları yatar. Bizler de çocuklarımıza bu bilinci aşılamak için her gün, her anımızda Cumhuriyet’imizin ve ulusal bağımsızlığımızın sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Kardeşliği, dayanışmayı ve barış kültürünü el ele yeşertecek olan çocuklarımızı çok sevdiğimizi belirtiyor, festivalimizin coşkuyla, neşeyle ve heyecanla geçmesini diliyorum.”
uluslararası çocuk festivali8GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Başkan V. Aksoy’un konuşmasının ardından misafir ülke grupları performanslarını sahneledi. Çocukların hazırladığı, kendi ülke kültürlerinden motiflerinde bulunduğu gösteriler büyük beğeni toplarken, Atatürk Alanı’nda toplanan vatandaşlar coşku içinde, çocukların performanslarını izledi. uluslararası çocuk festivali1 uluslararası çocuk festivali14uluslararası çocuk festivali6

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber