Dayanışınca çok güzel oluyorsun

Dayanışınca çok güzel oluyorsun
Yayınlama: 27.02.2015
A+
A-

Istranca Ormanları’nı yağmalama girişimlerine karşı başarılı bir mücadele yürüten Saray Doğayı Koruma Derneği Dayanışma Gecesi düzenledi. Dün gece Teras Pub’ta düzenlenen gecede ormanına, suyuna, toprağına sahip çıkan Saray Halkı’nın ne ormanını ne de merasını rant gruplarına peşkeş çektirmeyeceği ifade edilirken, Kuvarsit Ocağı ve RES girişimlerinin dayanışmayla geri püskürtüleceği vurgulandı.
dayanışma gecesi
Saray Doğayı Koruma Derneği dün akşam Teras Pub’ta Dayanışma Gecesi düzenledi.
MÜCADELENİN DEVAMI İÇİN DAYANIŞMA ŞART
Saray Halkı’nın yoğun ilgi gösterdiği gece Dernek Yöneticisi Raif Dedeoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Saray Doğayı Koruma Derneği’nin yürüttüğü mücadeleye destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Dedeoğlu, “Saray’da Termik Santral süreciyle başlayan yağma girişimleri bugün farklı biçimlerde devam ediyor. Kuvarsit Ocakları, Taş Ocakları ve RES’lerle ormanlarımız, yaşam alanlarımız talan edilmek isteniyor. Bugüne kadar derneğimiz bu tehditlere karşı büyük bir mücadele verdi. Bu mücadelenin devam etmesi için dayanışmaya daha fazla ihtiyacımız var. Bu yüzden bu güzel geceyi organize etme ihtiyacı duyduk. Bu gece buraya bizlerle, doğasıyla, suyuyla, toprağıyla dayanışmaya gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
dayanışma gecesi.1
RES TEHDİTİ VİDEO GÖSTERİMİ İLE ANLATILDI
Dedeoğlu’nun konuşmasının ardından Video gösterimi ile devam eden gecede, Güven Orman tarafından kurgulanan sunum ile davetlilere RES’lerin doğaya, insan ve hayvan yaşamına verdiği zararlar başarılı bir şekilde aktarıldı.
HER YERE RES OLMAZ
Saray Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Çoban’ın konuşması ile devam eden gecede, Çoban Istranca Ormanlarına yapılamak istenen RES’lere neden karşı olduklarını anlattı. RES gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına asla karşı olmadıklarını söyleyen Ozan Çoban, “Istarınca Ormanları Saray’ın, Trakya’nın hatta İstanbul’un yaşam kaynağıdır. Hepimizin geleceği için bu yaşam kaynağı bozulmadan korunmalıdır. Bizler ormanlık alana, binlerce ağaç kesilerek, canlı hayatı yok edilerek yapılacak RES’lere karşıyız. Bizler mahallelerimize yakın noktalara yapılarak, halkın sağlığını tehdit eden RES’lere kaşıyız. Hazırladığımız broşürlerde özelikle ‘Her yere RES olmaz’ vurgusunu yapıyoruz. Halkımızın da ormanını yok edecek, sağlığını elinden alacak RES girişimlerine olumlu bakmadığını biliyoruz. Bugüne kadar Saray halkıyla birlikte verdiğimiz mücadelede ormanımıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkacağımızı gösterdik. Aynı kararlık ve mücadele ile bundan sonra da ne Kuvarsit Ocaklarına ne de RES’lere geçit veremeyeceğiz.
dayanışma gecesi.2
DAYANIŞMA MÜZİK ZİYAFETİ İLE DEVAM ETTİ
Konuşmaların ardından Dayanışma Gecesi müzik dinletisi ile devam etti. Ozan ve Çağdaş Çoban ile Volkan Turan’dan oluşan müzik grubu birbirinden güzel şarkı ve türkülerle dayanışma gecesine katılan davetlilere müzik ziyafeti sundu. Saray Doğarı Koruma Derneği’nin ilkini düzenlediği Dayanışma gecesi, adına yakışır bir şekilde dayanışma ve mücadeleyi büyütme kararlılığıyla sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber