Güngörmez Ormanları yine hedefte

Güngörmez Ormanları yine hedefte
Yayınlama: 08.11.2019
A+
A-

Taş Ocaklarına karşı verdiği mücadele ile bilinen Güngörmez Mahallesi yeni bir kuvarsit ocağı tehdidi ile karşı karşıya. Faaliyet Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., tamamı Güngörmez Ormanlarında bulunan 24,46 hektarlık alanda Kuvarsit Ocağı açmak için Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Alanın tamamının orman vasfında olmasına karşın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED sürecinin başladığını duyurdu. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ise hayata geçirilmesi durumunda on binlere ağacın yok olmasına neden olacak projeye ‘madencilik faaliyetleri açısından sakınca yoktur’ şeklinde görüş bildirdi.

Güngörmez Mahallesi, yaşam kaynağı olan ormanlarına yönelik yeni bir saldırı ile karşı karşıya.
PROJENİN TAMAMI ORMANIN İÇİNDE
Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Faaliyet Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Güngörmez Ormanlarında bulunan 24,46 hektarlık alanda Kuvarsit Ocağı açmak için başvuruda bulundu. Proje tanıtım dosyasını inceleyen İl Müdürlüğü ÇED sürecinin başladığını duyurdu.
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR VE SARAY BELEDİYESİNİN GÖRÜŞÜ YOK
2.822,44 hektarlık ruhsat alanın 24,46 hektarlık kısmı için yapılan Kuvarsit Ocağı başvurusunda, patlayıcılar kullanılarak yılda 500 bin ton malzeme çıkarılacağı belirtiliyor. Güngörmez Mahallesinin önemli gelirleri arasında yer alan doğa turizmi, mandacılık ve mantarcılığa büyük zarar vermesi beklenen proje için Saray Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden görüş alınmamış olması dikkat çekiyor.
ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN SKANDAL KARAR
Görevleri arasında Türkiye’nin orman varlığını korumak olan Orman Genel Müdürlüğünün, başlangıç için 24,46 hektar ormanı yok edecek projeye verdiği görüş insanı hayrete düşürüyor. Proje tanıtım dosyasında Kuvarsit Ocağı’nın tamamının orman vasfında olduğunu ortaya koyan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, buna karşın ‘madencilik faaliyetleri açısından sakınca yoktur’ şeklindeki görüşü ile adeta orman katliamının önünü açıyor.
SON SÖZÜ GÜNGÖRMEZ HALKI SÖYLEYECEK
2014 yılından bu yana ormanlarına yönelik saldırılarla karşı karşıya kalan Güngörmez Mahallesi sakinleri, yaşam alanlarına sahip çıkarak adından söz ettirmişti. ÇED süreci kapsamında halkın katılımı toplantısına ev sahipliği yapması beklenen Güngörmez Mahallesi’nin, daha önce olduğu gibi kuvarsitçileri geldikleri gibi geriye göndermesi bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber