Kıyıköy Belediyesi’nden AB destekli proje

Kıyıköy Belediyesi’nden AB destekli proje
Yayınlama: 03.06.2020
A+
A-

Kıyıköy Belediyesi ‘Sürdürebilir Turizme Giden Yollar Projesi’ kapsamında Avrupa Birliğinden hibe almaya hak kazandı. Proje kapsamında yol ve kaldırım yapım işi ihalesini imzalayan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, ihaleyi alan firmaya yer teslimini de yaptı. Kıyıköy’ü daha yaşanılabilir bir belde yapmak için var güçleri ile çalıştıklarını, bütün imkanları sonuna kadar kullandıklarını söyleyen Başkan Sevinç, “İlk AB projemiz beldemize ve halkımıza hayırlı olsun. Kıyıköy için yorulmadan, usanmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Kıyıköy Belediyesi, Avrupa Birliği’nden ‘Sürdürebilir Turizme Giden Yollar Projesi’ kapsamında aldığı hibe ile Kıyıköy’ün yollarını yaptırıyor.
BAŞKAN SEVİNÇ: KIYIKÖY İÇİN ÇALIŞMAYA, ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, Pazartesi günü projenin yapım ihalesini alan yüklenici firma ile iş yapım sözleşmesini imzaladı. Firma yetkilerine yer teslimini de yapan Başkan Sevinç, ekibi ve firma yetkilileri ile sahada incelemede bulundu. Kıyıköy’ü daha yaşanılabilir bir belde yapmak için var güçleri ile çalıştıklarını, bütün imkanları sonuna kadar kullandıklarını söyleyen Başkan Sevinç, “Kıyıköy’de belediyemizin hummalı bir yol yapım çalışması sürüyor. Şimdi de AB Projesinden aldığımız hibe ile yeni bir yol yapım çalışması başlayacak. Yani Kıyıköy’de yol çalışmaları iki koldan ilerleyecek. İlk AB projemiz beldemize ve halkımıza hayırlı olsun. Kıyıköy için yorulmadan, usanmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

PROJE 2021’DE TAMAMLANACAK

Önümüzdeki yıl Şubat ayında tamamlanması beklenen proje hakkında Kıyıköy Belediye Başkanlığı şu açıklamayı yaptı:
“Beldemiz sınırları içerisinde Türkiye – Bulgaristan İPA(Katılım Öncesi Yardım Aracı) Sınır Ötesi İşbirliği Programı ‘Sürdürebilir Turizme Giden Yollar Projesi’ kapsamında Ayanikola Manastırının 2. Etap Projesinin ihalesi 15.05.2020 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, 29.05.2020 tarihinde iş yapım sözleşmesi imzalanmıştır. Bu yapım işi hakkında 01.06.2020 tarihinde saha teslimi yapılarak, yapım işine başlanmış bulunmaktadır. Yapım işi kapsamında 2019 yılında yapımı tamamlanan Ayanikola Manastırı’nın 1. Etap Projesinin sonlandığı yerden başlanmak suretiyle, Beldemiz Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde bulunan kale kapılarına kadar olan alanda yol ve kaldırım yapımı, çevre düzenlemesi, peyzaj işleri ve aydınlatma çalışması gibi işlemler gerçekleştirilecektir. Projenin bitiş tarihi 25.02.2021 olarak öngörülmüştür. Proje ortağı olarak Bulgaristan’ın Kameno Belediyesi olarak belirlenmiş olup, belediye sınırları içerisinde bulunan kale kalıntısının çevre düzenlemesi de proje ortağımız tarafından yapılacaktır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber