Oğuz Tokgöz Türkiye Şampiyonu

Oğuz Tokgöz Türkiye Şampiyonu
Yayınlama: 24.08.2022
A+
A-

17-22 Ağustos tarihlerinde Sinop’ta yapılan Ümitler (21 yaş altı) Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Oğuz Tokgöz +87kg Türkiye Şampiyonu oldu

Flipper Spor Kulübü Saray’ın, Tekirdağ’ın, Trakya’nın gururu olmaya devam ediyor. 2000’e yakın sporcunun katıldığı Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonasına Flipper Spor Kulübü 5 sporcuyla katıldı. Yaptıkları 20 maçın 16’sını kazanan sporcularımızdan + 87 kg da Oğuz yaptığı 5 maçı da rahat bir şekilde kazanarak Trakya’nın tek altın madalyasını kazandı. 74 kg Ozan Toytoğlu nakavtlarla geldiği çeyrek finali 1 sayıyla kaybederek Türkiye 6. sı oldu. 49kg Azra Çavuş ve 53kg İdil Zafer ilk 16 da yer alırlarken, 46kg Şeyma Elif Hacıoğlu ilk defa katıldığı bu kategoride önde götürdüğü maçı son anda vermesine rağmen ilerisi için umut verdi.

Şampiyonayı değerlendiren Flipper Spor Kulübü Antrenörü Uz. Dr. Oğuzhan Tokgöz, şunları kaydetti:
“Hem bir Antrenör hem de bir Baba olarak Çok mutlu ve gururluyum. Oğlum ve sporcum Oğuz Ümitler Kategorisinin bu zorlu kilosunda tüm maçlarını rahat kazanarak kulübümüzün 19. Türkiye Şampiyonluğunu elde etmiştir. Trakya’da bir ilk olarak Ümit kategorisinde yer aldığı 4 yılda üçüncü kez(pandemi nedeniyle 2020de yapılmadı) Milli takımda yer alarak Avrupa Şampiyonasında Ülkemizi temsil edecek. 2021 de Avrupa Üçüncüsü olmuştu. Bu sene inşallah kürsünün tepesinde yer alacak.

Ayrıca Oğuz yine bir ilki başararak yeni başladığı Korumalı Futbolda Koç Rams Takımıyla aldığı Şampiyonluk sonrası esas branşı olan Taekwondoda da Şampiyon olup 2022’de iki ayrı branşta Türkiye Şampiyonluğu kazanmıştır.

Diğer Sporcularımızda çok güzel maçlar yapmalarına rağmen 4.-5. maçlarında yenilerek kürsüden uzak kaldılar. Yapılacak milli takım seçmesinde Ozan bu sefer 1. olmak için yarışacak.

Ayrıca İBB ye transfer olan sporcum Işıl Zafer de 67kg da şampiyon olmuştur. 9. Türkiye Şampiyonluğunu kazanan böyle bir sporcuyu maalesef ilgisizlikten, desteksizlikten elimizde tutamadık.

Bir yandan üst düzey sporcularla Milli takımda yer alırken bir yandan da altyapıdan yeni sporcular yetiştiriyoruz. Yaz kursu-kış kursu değiliz, iyi insan, iyi sporcu, şampiyon sporcu yetiştiren bir Spor kulübüyüz. Alt yapımız saray’ın ilk milli sporcusu ve ilk türkiye şampiyonu olan yardımcı antrenörüm kızım Tuğçe Tokgöz’e emanet.

Sporculara desteklerini esirgemeyen ana ve baba sponsorlara yani ailelere çok teşekkür ederim.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber