Ozan Olimpiyat üçüncüsü

Ozan Olimpiyat üçüncüsü
Yayınlama: 18.05.2022
A+
A-

Fransa yapılmakta olan 19.Gymnasiade Okullar Arası Yaz Oyunları Olimpiyatında Ülkemizi temsil eden Ozan Toytoğlu Bronz Madalya kazandı

14-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenen, 20 branşta 68 ülkeden 3500 sporcunun katıldığı bu dev organizasyonda Türkiye 11 branşta 164 sporcu ile mücadele ediyor. İlk defa katıldığımız Taekwondo branşında Flipper Spor Kulübünün Başarılı sporcusu Ozan Toytoğlu 73kg da ülkemizi temsil etti. 1.turda Fransız, çeyrek finalde Arjantinli rakibini yenerek adını yarıfinale yazdıran sporcumuz çekişmeli geçen maçta Faslı rakibine yenildi ve Trakya’nın İlk Olimpiyat madalyasını Ülkemize getirdi.

Ozan Toytoğlu’nun tarihi başarısını değerlendiren Flipper Spor Kulübü Milli Antrenörü Uz. Dr. Oğuzhan Tokgöz: “Çok mutluyum, gururluyum. Böylesine önemli ve büyük bir organizasyona katılmak bile çok önemliydi. Ama her zaman hedefimiz kürsüydü. Ve yine kürsüdeyiz. Trakya’da ilkleri başarmaya devam ediyoruz. Böyle büyük bir organizasyonda Trakya’ya İlk madalyayı getirdik. Kaçan Şampiyonluğa üzülsek de dördüncü kere Milli takımda yer alan Ozan yapması gerekeni yaptı. Hepimizi gururlandırdı. Çıtamız her zaman yüksek. Sağlıklı yaşam ve spor için spor da yaptırsak esas amacımız başarı için spor. Kulübümüzde Türkiye, Balkan, Avrupa, Dünya madalyaları, şampiyonlukları mevcut. Eksik olan Olimpiyat madalyası ve şampiyonluğuydu.  Madalyayı aldık. İnşallah bir gün o şampiyonluğu da alacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber