RES Firması’ndan şaka gibi ağaçlandırma!

RES Firması’ndan şaka gibi ağaçlandırma!
Yayınlama: 15.02.2016
A+
A-

Beşiktepe Üretim ve Ticaret A.Ş., tamamını ormanlık alan içine kurduğu Kıyıköy Rüzgar Enerji Santrali Projesi’nde, hayata geçirdiği ağaçlandırma çalışması ile yeni bir ‘Biz çevrecinin daniskasıyız’ çıkışına imza atmış oldu. 500 yıllık kök sistemine sahip ormanları kar hırsıyla yok eden Beşiktepe Üretim ve Ticaret A.Ş., şaka gibi bir ağaçlandırma çalışmasına imza atarak, kesilen yüz binlerce ağacın yerine yol kenarlarına ve tribün çevrelerine birkaç fıstık ağacı serpiştirmeyi başardı.
res firması şaka gibi1 Saray Gazetesi – Güngörmez Ormanları’nda yüz binlerce ağacın kesilmesine neden olan Rüzgâr Enerji Santrali Projesi’nde, yapılan şaka gibi ağaçlandırma çalışması bu kadar da olmaz dedirtti.

YÜZBİNLERCE AĞAÇ KESİLDİ!
Güngörmez ve Bahçeköy arasında Çevresel Etki Değerlendirmesi yapılmadan kurulan RES Projesi’nde, Santral İnşası, Enerji nakil hatları, dev direk ve pervanelerin nakliyesi için yeni açılan veya genişletilen yollar nedeniyle bugüne kadar yüz binlerce ağaç kesilmiş durumda. Beşiktepe Üretim ve Ticaret A.Ş tarafından gerçekleştirilen projede, kesilen ağaçların yerini doldurmak için yapıldığı varsayılan ağaçlandırma çalışması, firmanın kar hırsıyla ormanları, yaşam alanlarını ve su kaynaklarını yok eden diğer firmalar gibi yeri geldiğinde ‘çevrecinin daniskası’ olabildiğini de ortaya koyuyor.
şaka gibi ağçlandırma1ÇEVRECİLİK FITRATLARINDA VAR!
Zira 500 yıllık kök sistemine sahip ormanları kesip, yerine birkaç fıstık ağacı dikerek, ‘Biz çevrecinin daniskasıyız’ açıklamasında bulunmak, bu firmaların fıtratlarında olduğu kamuoyu tarafından da biliniyor.

YARGI KARARI BEKLENİYOR
Saray Doğayı Koruma Derneği, ÇED süreci gerçekleşmeden hayata geçen Kıyıköy RES Projesi’ni yargıya taşımış durumda. Yürütmeyi durdurma talebiyle açılan davanın üzerinden bir buçuk yıla yakın bir zaman geçse de şimdiye kadar yargıdan Güngörmez Ormanları için olumlu bir sonuç çıkmış durumda değil.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber