Saray’da ayçiçeği alımı başladı

Saray’da ayçiçeği alımı başladı
Yayınlama: 21.08.2015
A+
A-

Ayçiçeği hasadının başlamasıyla Saray’da merkez alım yeri de hareketlendi. Saray Merkez Alım Yerinde, hasat ve çalışmalar hakkında açıklama yapan Saray Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi Müdürü Özkan Candan, çiftçilere ve ortaklara hayırlı hasatlar diledi.
ayçiçeği1
“TANE BEREKETİ DİYORUZ”
Saray’da alıma başlanıldığını ifade eden Saray Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi Müdürü Özkan Candan, “14 Ağustos 2015 tarihi itibariyle Çukuryurt Yolu üzerindeki tesislerimizde alıma başladık. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli ve kazasız bir hasat dönemi geçirmelerini diliyorum. Saray Yağlı Tohumlar Kooperatifi Yönetim Kurulu olarak tane bereketi diyoruz” dedi.

“YAĞ ORANLARI VE VERİMLER İYİ”
Hasadı değerlendiren Candan “Yağ oranları ve verimler iyi görünüyor. Şuan için beklentilerimizi söylemek zor. Alımlar devam ettikçe verim noktasında daha net açıklamalar yapabiliriz. Bu sene, geçen yıla göre ekim alını daha fazla. Ekim alanı fazla ama verimlilik noktasında ne olacağını göreceğiz. Bu yıl sıcaklar ayçiçeğine oldukça fazla etki etti. Bunun verime yansımasını da illaki olacaktır.

SARAY VE BEYAZKÖY’DE ALIM BAŞLADI
Ortaklarımızın kooperatifimize taahhüdü 13 bin ton. Saray Merkez ve Beyazköy tesislerimizde 9-10 bin ton arasında alım yapmayı bekliyoruz. 80 bin dekar ekili alan olduğunu tahmin ediyoruz. Eylül sonuna kadar hasadın sürmesini bekliyoruz. Demirler Mahallesi’nde ilk hasadımız başladı. Saray Yağlı Tohumlar olarak, 10 bin ton ürün alabilecek şekilde hazırız.” sözlerini dile getirdi.

BİLECEN VE YENİ İLK HASATTA ORTAKLARI YALNIZ BIRAKMADILAR
Saray Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi Başkanı Mustafa Bilecen ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yeni’de ilk alım sırasında ortaklarının yanında yer alarak, Saray’daki bütün ayçiçeği üreticilerine hayırlı hasatlar dilediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber