Spor da yaparım kariyer de

Spor da yaparım kariyer de
Yayınlama: 16.05.2022
A+
A-

Spor yapan çocukların en önemli sporu bırakma nedenlerinin başında ailelerin, “derslerine engel oluyor”, “yoruluyor ders çalışamıyor”, “ders çalışmaya vakti kalmıyor”, “sınavı var kariyeri spordan daha önemli”, “spor yap yap nereye kadar”  düşünceleri yatar. Flipper Spor Kulübü sporcuları tekrar tekrar bu şehir efsanelerini çürütmeye devam ediyor

Flipper Spor Kulübü’nün başarılı Milli sporcusu Oğuz Tokgöz üçüncü Türkiye Şampiyonluğunu Koç Üniversitesinde kazanırken İtalya Milano’da Yüksek Lisans yapan Flipper Spor Kulübü Yardımcı Antrenörü Bedirhan Selvi Üniversiteler arası turnuvada İtalya ikincisi oldu.

Hem spor hem de kariyer yapan sporcularının başarısını değerlendiren Flipper Spor Kulübü Milli Antrenörü Uz. Dr. Oğuzhan Tokgöz: ”Hayatım boyunca sporu bırakarak eğitim de başarılı olan sporcu görmedim. Tam tersine spor sayesinde başarılı olan, meslek edinen, edindiği disiplin ile kariyerinde başarılı olan birçok sporcu var. Başarılı olacak her ortamda başarılı olur. Gerek kendim gerekse sporcularım bunun canlı örnekleri. İyi sporcu hayatını düzene sokar, planlı olur, sporuna, dersine, sosyal hayatına zaman ayırır. Kötü alışkanlık edinmeye zamanı olmaz. Ben Uzman Doktorum, Kadıköy Anadolu Lisesinde ve Ankara Fen Lisesinde okudum Üniversiteye derece ile girdim ve hiçbir zaman spordan ayrı kalmadım. Başarılı sporcularımız okullarında da başarılı. Milli sporcularımız %100 bursla istedikleri Üniversitelere rahat bir şekilde giriyorlar, sınavlarda ekstra puanlar alıyorlar, öğrenim hayatları boyunca karşılıksız burs alıyorlar. Dünya Avrupa derecesi olanlar atamalarda öncelikli oluyorlar. Yani sporla hayatları kurtuluyor. Her sporcu Şampiyon olamaz, ama hepsi iyi sporcu, iyi birey olabilir. Bizim de tüm uğraşımız da bunun için” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber